Companiile germane, foarte interesate de culturile ecologice din Botosani

Companiile germane, foarte interesate de culturile ecologice din Botosani
Companiile germane, foarte interesate de culturile ecologice din Botosani

Una dintre cele mai mari societati cu profil agricol din judetul Botosani si-a asigurat deja desfacerea pentru productia agricola din acest an. Firma Multiagra, patronata de Gheorghe Portariuc, va exporta intreaga productie din 2013 in Germania, Austria si Elvetia.

Portariuc a avut, joi, discutii cu directorul companiei germane Bioland Markt, Amos Ramsauer, in vederea extinderii colaborarii dintre companiile germane si fermierii din Botosani.

„Cererea de produse ecologice pe piata germana este foarte mare si de aceea exista atat de mare interes pentru produsele Multiagra. Pamantul si clima sunt de foarte buna calitate la Botosani pentru produse care nu sunt posibil de cultivat in Germania, precum soia, floarea soarelui sau rapita. Politica companiei noastre este de a avea relatii cu fermieri producatori si proprietari locali si de a le oferi o piata de desfacere in Germania. In acest moment, avem parteneriat doar cu Multiagra, dar vedem o dezvoltare a relatiilor cu mai multi fermieri”, a declarat Amos Ramsauer.

Proprietarul Multiagra sustine ca parteneriatul cu firmele din Germania, Austria sau Elvetia are atat avantajul unei piete de livrare sigure, dar si al unui pret bun.

„Avem cinci sase parteneri. Este foarte important, in primul rand la negocierea contractelor, iar apoi ne permite sa stim din timp structura culturilor pe anii viitori”, a afirmat Portariuc.

Multiagra detine circa 1.400 de hectare de teren in zona Vlasinesti- Saveni, pe care infiinteaza culturi ecologice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente