Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila

Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila

20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirectionat catre un ONG care sustine o cauza sociala. Pentru a putea fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2011, suma redirectionata nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar platile trebuie facute pana la 31 decembrie.

Desi Codul Fiscal permite inca din 2004, ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG, fara nici o cheltuiala suplimentara, foarte putine companii uzeaza de aceasta faciliatate. Suma totala care ar putea fi redirectionata de catre companiile romanesti se ridica la 3-400 milioane de euro anual. « Am studiat un top al primelor 100 de firme cele mai profitabile din Romania si am calculat ca daca toti ar directiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila s-ar aduna peste 50 de milioane de euro« spune Gabriel Biris, avocat specializat in taxe si impozite, dar si partener al casei de avocatura Biris Goran.

Procedura prin care firmele pot redirectiona o parte din impozitul lor pe profit consta in semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezinta cauza pe care managerii si antreprenorii vor sa o sustina.

PROTV sutstine campania Asociatiei Salveaza Vieti care anul acesta isi propune ca prin colectarea celor 20 de procente din impozitul pe profit, bani care altfel s-ar fi pierdut in bugetul de stat, sa construiasca boxe sterile de tratament in sase centre oncologice din tara. Desi standardele europene impun ca tratamentul leucemiilor sa se faca in saloane sterile, cu aerul purificat, cei mai multi medici ii trateaza in spatii improprii, pentru ca statul nu investeste in santatatea lor. Mare parte dintre ei, pentru ca au imunitatea scazuta, mor din cauza infectiilor luate din spital. Firmele care vor sa directioneze 20% din impozitul pe profit catre aceasta cauza pot gasi detalii pe www.salveazavieti.ro sau la numarul de telefon 0729.999.777

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *