Companiile romanesti din domeniul Tehnologiilor Energetice si de Mediu pot aplica pentru o misiune economica in Japonia

Companiile romanesti din domeniul Tehnologiilor Energetice si de Mediu pot aplica pentru o misiune economica in Japonia

Programul EU Gateway intra in al cincilea an de misiuni economice, prin deschiderea sesiunii de aplicari pentru companii specializate in tehnologii energetice si de mediu care vor sa patrunda pe piata din Japonia.

Termenul limita de aplicare este 21 septembrie 2012, iar misiunea economica este programata in perioada 4 – 8 februarie 2013.

“Pietele asiatice, in special Japonia, manifesta un interes crescand fata de tehnologiile energetice si de mediu. Exista un angajament serios de crestere a acestui sector pana la potentialul maxim, deoarece i se recunoaste rolul crucial in efortul general de a asigura dezvoltarea sustenabila pe termen lung. Companiile romanesti pot face parte din acest progres verde participand la initiativa EU Gateway“, spune Alexandru Bernea, Consultant in cadrul Deloitte Consultanta, coordonatorul acestei etape din program .

Programul EU Gateway a fost initiat de catre Comisia Europeana si are ca scop sustinerea companiilor din Uniunea Europeana in procesul de intrare pe anumite sectoare de inalta tehnologie si design. Birourile Deloitte din Uniunea Europeana, Japonia si Coreea de Sud ofera suport si instruire pentru companii, din stadiul de aplicare si pana la sfarsitul misiunii economice. Programul a fost structurat pe sase cicluri anuale, cu misiuni economice pana in 2014.

Procesul de aplicare consta in doua etape. Pentru inceput, companiile completeaza un formular exprimandu-si interesul fata de proiect, urmand ca analistii Deloitte sa determine gradul de eligibilitate al companiei. Daca firmele corespund cerintelor, trec la a doua faza, completand un formular de aplicare. Intregul proces se desfasoara online, pe site-ul www.eu-gateway.eu, si nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului. Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum si pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program .

Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa aiba o activitate pe piata de cel putin cinci ani. Alte criterii de selectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precum si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare astfel incat sa garanteze intrarea pe pietele din Japonia si / sau Coreea. Companiile trebuie de asemenea sa faca dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategie de afaceri solida pentru penetrarea celor doua piete asiatice. In plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

Mai multe informatii legate de programul EU Gateway pot fi gasite pe site-ul www.eu-gateway.eu sau la adresa de e-mail: abernea@deloittece.com sau jkosinska@deloittece.com . Operatori ai programului din fiecare tara membra sunt disponibili pentru a oferi informatii suplimentare asupra programului si a evenimentelor ce vor fi organizate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente