Competitie pentru strangerea de donatii adresata ONG-urilor

Proiectele de mediu, culturale şi infrastructură sunt prioritare în cadrul SUERD
Competitie pentru strangerea de donatii adresata ONG-urilor
Competitie pentru strangerea de donatii adresata ONG-urilor

Campionatul de Bine este un concurs de fundrasing destinat ONG-urilordin Romania si de mobilizare a resurselor umane prin voluntariat. Campionatul transforma organizatiile in proprii fundraiseri in vederea atragerii de donatii pentru propunerile de proiecte sau proiectele in curs de implementare.

Status: ACTIV
Depunere pana la: 10.11.2014
Valoare grant: 5.000 euro

Cine poate participa in Campionatul de Bine?

Campionatul de Bine se adreseaza, in principal, organizatiilor care au profil pe platforma Bursa Binelui.

Orice organizatie non-profit, neguvernamentala isi poate crea un cont pe Bursa Binelui si poate inscrie proiecte sau propuneri de proiecte in Campionatul de Bine, in vederea atragerii de donatii si donatori.

Ce proiecte sunt eligibile?

Este eligibil orice proiect sau propunere de proiect care apartine exclusiv unei organizatii non-profit, neguvernamentale si este initiat si implementat de aceasta.

Sunt incurajate pentru a fi inscrise in Campionatul de Bine propunerile de proiect sau proiectele implementate de organizatie in comunitatea in care aceasta activeaza sau pentru o anumita categorie de beneficiari ai organizatiei, plecand de la o nevoie identificata in comunitate sau in randul beneficiarilor, pentru care organizatia doreste sa stranga fonduri.

Sunt incurajate initiativele/ actiunile de implicare pentru si ale comunitatilor locale sau pentru anumite comunitati de beneficiari din toata tara.

Calendar concurs:

  • 23 octombrie – 10 noiembrie 2014 – perioada de inscriere in Campionatul de Bine
  • 11, 12 noiembrie 2014 – perioada de aprobare proiecte
  • 13 noiembrie – 9 decembrie 2014 – 4 saptamani – Sferturi
  • 10 decembrie 2014 – 6 ianuarie 2015 – 4 saptamani – Semifinala
  • 7 ianuarie – 4 februarie 2015 – 4 saptamani – Finala Plina de Bine

Cum poti fi castigator al Campionatului de Bine 2014?

In prima etapa, organizatiile trebuie sa stranga pentru fiecare proiect inscris in cadrul Campionatului de Bine 2014: cel putin 300 de lei de la cel putin 5 donatori diferiti.

In cea de-a doua etapa, pentru fiecare proiect calificat, organizatiile trebuie sa atraga donatii in valoare de: cel putin 1.000 de lei de la 20 de donatori diferiti.

In ultima etapa, in Finala Plina de Bine, pentru fiecare proiect calificat organizatiile trebuie atraga o suma cat mai mare de donatii de la cat mai multi donatori diferiti.

Ce poti castiga daca participi in Campionatul de Bine 2014?

Vor fi declarate castigatoare si premiate primele trei proiecte cu cel mai mare scor final. Acesta se calculeaza astfel: Scorul final = suma totala stransa din donatii X numarul total de donatori distincti, pe tot parcursul Campionatului de Bine 2014.

Donatorul distinct este considerata persoana care face cel putin o donatie intr-una dintre etape.

3 donatii in 3 etape diferite = 3 donatori distincti.

Premiile vor consta in dublarea sumelor atrase de participanti de la donatori in cadrul Campionatului de Bine, pana in limita a 5.000 de euro.

Proiectele si organizatiile care se califica in Finala de Bine vor fi promovate pe pagina de Facebook a BCR, catre cei peste 300.000 de fani ai paginii.

De asemenea, un membru din cadrul organziatiilor, ale caror proiecte s-au calificat in Finala de Bine, va fi beneficiarul unui curs de dezvoltare personala, oferit de Bursa Binelui.

Cum te poti inscrie in Campionatul de Bine?

Pentru a inscrie un proiect in Campionatul de Bine 2014, fiecare organizatie trebuie sa urmeze patru pasi:
1. Sa se inregistreze pe Bursa Binelui prin crearea unui cont de utilizator. Formularul poate fi accesat de pe butonul “Inregistrare” localizat in dreapta sus in fiecare pagina a site-ului bursabinelui.ro
2. Dupa activarea contului de utilizator si logare, sa inregistreze ONG din pagina “Contul meu”.
3. O data aprobata inscrierea ca organizatie pe site-ul Bursa Binelui veti primi pe e-mail un contract care trebuie semnat intre organizatie si EuPlatesc.ro. EuPlatesc.ro este partenerul care gestioneaza toate tranzactiile care se inregistreaza pe platforma Bursa Binelui. In urma semnarii acestui contract, fiecarei organizatii ii va fi alocat un “merchand ID” si un “merchand key” pe baza carora aceasta poate tine evidenta tuturor donatiilor realizate prin platforma Bursa Binelui. Tot in baza acestui contract EuPlatesc.ro va vira, lunar, in contul organizatiei banii primiti prin donatie pe Bursa Binelui.
4. Dupa incheierea acestui acord, organizatia poate accesa sectiunea Campionatul de Bine → “Inregistrare” pentru inscrierea unui proiect in cadrul editiei 2014.

Puteti contacta echipa de organizare a Campionatului de Bine trimitand un e-mail catre adresa: [email protected] sau la numarul de telefon 0728.300.605. Persoana de contact: Florentina Loloiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *