Europa ar putea fi alimentata cu energie electrica produsa in desertul Sahara

0
770
Europa ar putea fi alimentat? cu energie electric? produs? în de?ertul Sahara
Europa ar putea fi alimentata cu energie electrica produsa in desertul Sahara
Europa ar putea fi alimentata cu energie electrica produsa in desertul Sahara

Mai multe companii din domeniul energetic au inceput sa construiasca in desertul tunisian zone intinse acoperite cu panouri solare, capabile, potrivit oficialilor, sa genereze de doua ori mai multa electricitate decat o centrala nucleara medie.

Potrivit Institutului Comisiei Europene pentru Energie, doar 0,3 la suta din energia solara din desertul saharian ar putea asigura electricitatea de care are nevoie Europa, porivit Voice of America.

Curentul electric obtinut astfel in Africa ar urma sa fie transferat in Uniunea Europeana prin Italia, avand capacitatea sa furnizeze energie pentru circa 2 milioane de locuinte.

Una dintre companiile implicate in proiect, Nur Energy, a anuntat ca panourile montate in desertul tunisian nu vor fi fotovoltaice, ci mai degraba niste oglinzi, repartizate pe 100 de kilometri patrati, care vor concentra razele solare asupra unui turn, incalzind apa din interior. Aburul astfel obtinut va pune in miscare o turbina.

„Tehnologia ne va permite sa stocam caldura produsa pe timpul zilei, prin urmare turbina va putea functiona chiar si pe timpul noptii”, a declarat Kevin Sara, directorul general al companiei engleze Nur Energy.

„Prin acest proiect putem sa decarbonizam treptat Europa, utilizand energia electrica produsa in desert”, a mai spus Kevin Sara.

Transferul curentului electric din Africa spre Europa ar urma sa fie facut prin intermediul unui cablu subacvatic care va traversa Marea Mediterana. Compania sustine ca prin intermediul acestui transfer se va pierde doar 3 la suta din electricitate la 1.000 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.