Conceptul “One Living Planet” prinde radacini

Defra, departamentul guvernului britanic, responsabil cu protectia mediului, producerea hranei,DEFRA agricultura, pescuitul si comunitatile rurale, va aloca 2 milioane de lire sterline pentru programul One Living Planet (Traim pe o singura planeta).

Treizeci si patru de proiecte care promoveaza dezvoltarea durabila de-a lungul Marii Britanii, vor primi peste doua milioane de lire sterline din partea Defra Environmental Action Fund (EAF). Defra este un departamentul guvernului britanic, responsabil cu protectia mediului, producerea hranei , agricultura, pescuit si comunitatile rurale.

Fondurile, destinate celui de-al treilea an al proiectelor EAF (2007/2008), au in vedere schimbarea radicala a comportamentului consumatorului, in sensul ca acesta sa invete sa traiasca dupa principiile dezvoltarii durabile (reducerea folosirii resurselor naturale la nivel de individ sau de societate, schimbarea metodelor de transport, a consumului de energie si a dietei in scopul micsorarii amprentei de carbon).
Ian Pearson, ministrul pentru Schimbari Climatice si Mediu, a anuntat ca va subventiona proiectele respective si a considerat ca prioritare pentru Defra, consumul si productia durabile, ca parte a actiunilor guvernului catre conceptul de “One Planet Living” (Traim pe o singura planeta).

Ministrul a mai adaugat ca proiectele, in parte finantate de catre EAF, vor arata daca optiunile dezvoltarii durabile vor intampina greutati cand vor fi integrate in viata de zi cu zi a oamenilor. Pearson a mai spus, deasemenea, ca unele din aceste proiecte actioneaza intr-un mod inovativ in incercarea schimbarii comportamnetului consumatorului, in timp ce altele au succes la un auditoriu divers sau mai greu de persuadat. In acelasi timp, ministrul britanic si-a manifestat satisfactia de a sustine voluntariatul si grupurile sociale si si-a exprimat speranta ca programul va fi o contributie importanta la One Living Planet .

Sursa: 4ecotips.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente