Permis pentru accesul turistilor in Delta

Taxa de acces in Delta Dunarii, in valoare de 20 de lei, a fost instituita prin ordin al ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, in luna iunie 2009. Totodata, ordinul stipula taxe si pentru alte activitati desfasurate in Delta: ghidarea vizitatorilor in ARBDD costa 200 de lei pe zi, ora de consultanta de specialitate 7 lei, accesul cu masina 100 de lei pe an. Filmarea, fotografierea, cercetarea acvafaunistica 50 de lei.Cu banii obtinuti se planuia ecologizarea Deltei.dsc04945.JPG

Delta Dunanrii (RBDD), Grigore Baboianu, a declarat ca taxa de acces in rezervatie, instituita prin ordin de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a fost suspendata. “Am convenit ca, deocamdata, sa anulam acest ordin, pentru ca deja aveam doua taxe: una perceputa de Administratia Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii (ARBDD) si una de Consiliul Judetean Tulcea.”

Multi turisti care au platit deja taxa au fost revoltati pentru instabilitatea legislatiei, prezentandu-se cu tichetele la reprezentantii ARBDD ca sa-si primeasca banii inapoi.

In acest moment, se aplica doar taxa de acces pe care o percepe Consiliul Judetean Tulcea, in valoare de 10 lei.

Sursa: Realitatea.net

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente