Concursul “Coltul Verde” Iasi

Concursul "Coltul Verde" Iasi

“Scoala “Ion Simionescu” din Iasi a castigat Concursul “Coltul Verde” organizat de Asociatiile Mai Bine si TERIS, in parteneriat cu Asociatia Recolamp in perioada aprilie – mai 2011, in cadrul celei de-a cincea editii a proiectului IaSi Recicleaza.
Concursul a presupus promovarea principiilor ecologice si amenajarea unui ColtVerde in incinta scolii, spatiu creat in vederea colectarii selective a urmatoarelor tipuri de deseuri: surse de lumina, baterii, echipamente electrice, hartie, plastic si sticla. Participantii la acest concurs, 10 scoli generale din Iasi, au raspuns afirmativ la invitatia de a participa in cursa pentru cel mai creativ ColtVerde. Concursul ofera continuitate actiunilor de educare teoretica si practica din editiile anterioare ale campaniei IaSi Recicleaza: sesiuni informative, workshopuri, sesiuni de plantare si activitati de reamenajare a spatiilor verzi din perimetrele scolilor.

Cu sprijinul financiar oferit din partea partenerului principal – Asociatia Recolamp, premiul acestui concurs va consta in furnizarea unui serviciu sau realizarea unei dotari in cadrul institutiei castigatoare in valoare totala de 1 000 lei, premiu ce trebuie sa respecte principiile de baza ale acestui concurs, privind dezvoltarea durabila, consumul redus, reutilizarea si reciclarea. Coltul Verde castigator a fost desemnat de catre juriul alcatuit din reprezentanti ai asociatiilor organizatoare, in baza a diferite criterii de evaluare: creativitatea spatiului amenajat, cantitatea de deseuri colectate selectiv, numarul de elevi si numarul de cadre didactice implicate in amenajarea si intretinerea acestui spatiu. Scoala “Ion Simionescu” a implcat in amenajarea si intretinerea Coltului Verde peste 500 de elevi si aproximativ 10 cadre didactice. In spatiul respectiv s-au colectat selectiv 1716 kg deseuri de hartie, 20, 5 kg de plastic, 7 kg de baterii si 4 kg de deseuri provenite din surse luminoase. « Concursul ,,Coltul verde” reprezinta un mijloc ideal de a informa elevii cu privire la problemele actuale de mediu si de a dezvolta dragostea si respectul pentru natura, prin reducerea cantitatii de deseuri si infrumusetarea mediului scolar„ a declarat director adjunct, prof. Nicoleta Prepelita. A.S

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,349FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente