Concursul educational ECOlimpiada elevilor se apropie, zilele acestea, de final

  0
  507
  Elevii de la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti au devenit „gardienii naturii” de când s-au înscris în proiectul „Patrula Eco”
  Concursul educational ECOlimpiada elevilor se apropie, zilele acestea, de final
  Concursul educational ECOlimpiada elevilor se apropie, zilele acestea, de final

  Dupa patru luni de invatare intensiva despre colectare selectiva si reciclare, elevii din Iasi se lupta cu elevii din alte 22 de judete pentru premiile atractive puse la bataie de Eco-Rom Ambalaje.

  Pana in 10 februarie, lucrarile copiilor pot fi sustinute prin vot pe platforma concursului:www.colecteazaselectiv.ro, http://www.colecteazaselectiv.ro

  La nivel national, elevii din cele 161 de scoli inscrise in concurs au realizat compuneri in care au dezvoltat creativ ideile desprinse din auxiliarul curricular „Invatam sa reciclam ambalajele!”, pe care l-au studiat alaturi de invatatorii lor. Din fiecare clasa participanta, invatatorii au ales cea mai potrivita compunere, conform regulamentului, care sa participe in concurs, competitia desfasurandu-se acum intre 600 de elevi din toata tara.

  Etapa de votare este importanta in calculul final al punctajului (15% din nota finala) si, de aceea, copiii au mare nevoie de sustinerea comunitatii. In afara de punctele obtinute prin vot, scolile vor primi si punctaje oferite de reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale, precum si de reprezentanti ai Eco-Rom Ambalaje. La final, compunerile castigatoare vor fi premiate cu aparatura multimedia (tableta PC, camera foto digitala, MP4 Player). De asemenea, clasa si invatatorul de unde provine elevul castigator vor fi premiati.

  ECOlimpiada elevilor este un demers complet, desfasurat la nivel national, care integreaza doua componente. Prima componenta este cea didactica, aceasta urmarind educarea elevilor si stimularea interesului lor fata de procesul de colectare selectiva, ca mijloc de prezervare a mediului. Cea de-a doua componenta a proiectului consta intr-un concurs pentru elevi, avand ca scop dinamizarea procesului de invatare prin stimularea competitivitatii la nivel scolar, local si national.

  Manualul a fost realizat de Eco-Rom Ambalaje, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, fiind o initiativa gandita ca material ajutator atat pentru elevi, cat si pentru profesori. Auxiliarul este insotit de un ghid de predare pentru cadrele didactice, propunand o serie de sarcini tematice foarte practice. Manualul este disponibil atat in limba romana, cat si in limba maghiara, intr-un format modern si prietenos, prezentand notiuni si situatii actuale, pe intelesul elevilor de clasele a III-a si a IV-a.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.