Concursul „Scoli pentru un viitor verde – EDUPET”, castigat de Liceul ‘Ady Endre’ din Oradea

Concursul "Scoli pentru un viitor verde - EDUPET", castigat de Liceul 'Ady Endre' din Oradea
Concursul „Scoli pentru un viitor verde – EDUPET”, castigat de Liceul ‘Ady Endre’ din Oradea

Concursul national „Scoli pentru un viitor verde – EDUPET”, care vizeaza educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului, a fost castigat de Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei Nationale remis AGERPRES, premiul I a fost adjudecat de Scoala Gimnaziala din Giroc, judetul Timis, Scoala Gimnaziala „Eugen Lovinescu” din Slatina, Scoala cu clasele I-VIII nr. 6 „I Ciurea” din Falticeni si Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iasi.

Premiul II a fost acordat Gradinitei cu program prelungit „Mihai Eminescu” din Targu Jiu, Scolii Gimnaziale „Ioan Opris” din Turda, Scolii Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu” din Constanta si Scolii Gimnaziale nr. 3 „Ion Pilat” din Pitesti, iar premiul III a fost obtinut de Gradinita cu program normal „Gulliver” din Constanta, Scoala Gimnaziala „Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu, Colegiul National „Iosif Vulcan” din Oradea si Liceul Tehnologic Agricol din Bistrita.

Gala de premiere a castigatorilor la Concursul national ”Scoli pentru un viitor verde – EDUPET” a avut loc vineri, fiind organizata de Asociatia „Scoli pentru un viitor verde”, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si Administratia Fondului pentru Mediu.

Scoli pentru un viitor verde – EDUPET este un program care vizeaza educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului. In cadrul acestuia, elevii sunt informati in legatura cu problemele de mediu generate de ambalajele si deseurile din ambalaje (mai ales deseuri din plastic si ambalaje tip PET) si sunt educati in spiritul unui comportament prietenos fata de mediu, prin participarea directa la colectarea si reciclarea recipientelor de tip PET.

Activitatile din acest concurs au avut ca scop colectarea selectiva a recipientelor PET si compactarea lor cu ajutorul aparatului TEPET, oferit de catre organizatori, in vederea introducerii in circuitul de reciclare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente