Condamnari pentru bolile provocate de poluare

Inalta Curte din Londra a declarat consiliul municipal din Corby (centrul Angliei) responsabil pentru malformatiile fizice prezentate la nastere de 18 copii, scrie AFP, citata de Agerpres.poluarea

Consiliul a fost gasit “vinovat” de poluarea generata de produsele toxice eliminate in atmosfera in urma dezafectarii unui sit industrial. In decizia pronuntata, judecatorul Inaltei Curti din Londra, Robert Akenhead, a constatat numarul “important statistic” de nasteri cu malformatii intre anii 1989 si 1999.

Potrivit aceleiasi decizii, in perioada 1980-1997, siturile industriale din Corby contineau produse poluante susceptibile sa determine malformatii ale mainilor si ale picioarelor.

Mamele, expuse la “o supa atmosferica toxica”

“Consiliul este responsabil de daune publice, de neglijenta si de neindeplinirea datoriei sale legale”, a estimat judecatorul, apreciind ca “o lunga perioada, intre 1983 si 1997, consiliul a fost extrem de neglijent in controlarea si in gestionarea siturilor achizitionate de la British Steel si a altora”.

Un grup de 18 tineri, cu varste intre 9 si 21 ani, a depus plangere impotriva autoritatilor din Corby, afirmand ca malformatiile lor fizice au fost provocate de expunerea mamelor la o “supa atmosferica de produse toxice”, cauzata de reabilitarea unui vechi sit siderurgic, unul dintre cele mai mari din Europa Occidentala.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente