Conferinta „Marea Neagra – Provocari in vederea atingerii starii bune a mediului“

0
286
Conferinta „Marea Neagră – Provocări în vederea atingerii stării bune a mediului“
Conferinta „Marea Neagra – Provocari in vederea atingerii starii bune a mediului“
Conferinta „Marea Neagra – Provocari in vederea atingerii starii bune a mediului“

Comisia Marii Negre, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice din Romania si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare „Grigore Antipa“ Constanta anunta organizarea Celei de a 4-a Conferinte Bianuale a Marii Negre „Marea Neagra – Provocari in vederea atingerii starii bune a mediului“ (28-31 octombrie 2013, Hotel „Flora“, Mamaia).

Obiectivul evenimentului este de a realiza un cadru comun pentru a  atrage atentia publicului asupra importantei conservarii ecosistemului marin, precum si a necesitatii desfasurarii unor actiuni concertate pentru a diminua efectele activitatilor umane asupra biodiversitatii si calitatii apelor Marii Negre. In plus, acest eveniment subliniaza faptul ca Marea Neagra nu poate fi gestionata decat printr-o cooperare stransa a tarilor riverane, sub auspiciile Comisiei pentru Protectia Marii Negre impotriva Poluarii.

In acest sens, Conferinta include sase sectiuni stiintifice, in cadrul carora cercetatori din peste 15 tari vor dezbate lucrari din domeniile poluare si eutrofizare, biodiversitate si functionarea ecosistemelor, impactul activitatilor socio-economice asupra mediului marin, managementul integrat al zonei costiere, schimbarile climatice si impactul acestora asupra ecosistemului marin si modelare ecosistemica.

De asemenea, in cadrul Conferintei se va desfasura workshopul „Dezvoltarea durabila si utilizarea resurselor de energie in bazinul Marii Negre“ (29 octombrie), precum si Simpozionul International „Protectia Si Gestionarea Durabila A Ecosistemului Marii Negre, Imperativ Al Mileniului III (30 octombrie).

***

In cadrul acestui prestigios eveniment, se va sarbatori ZIUA INTERNATIONALĂ A MĂRII NEGRE, care va avea loc pe 31 octombrie 2013 in Mamaia, la hotel „Flora“, cu incepere de la ora 10.00.

Va invitam la Conferinta de Presa care se va desfasura in data de 31 octombrie, la ora 11.00, la hotel „Flora“, Mamaia, sala Magnolia II (etaj 1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.