Conflictele de pe mapamond ar putea avea legatura cu incalzirea globala

  0
  413
  Conflictele de pe mapamond ar putea avea legătură cu încălzirea globală
  Conflictele de pe mapamond ar putea avea legatura cu incalzirea globala

  climatice, precum cele provocate de El Nino si La Nina, au un anumit impact asupra declansarii de conflicte in regiunele afectate de aceste cicluri naturale, un fenomen care risca sa se agraveze din cauza poluarii industriale, potrivit unui studiu publicat, joi, in revista Nature, informeaza realitatea.net.

  Tarile tropicale, victime ale furtunilor provocate de fenomenul climatic El Nino, sunt de doua ori mai expuse in fata riscului de a fi marcate de conflicte interne in comparatie cu tarile afectate de un alt fenomen, mai umed si mai putin cald, denumit La Nina, afirma autorii acestui studiu, potrivit Mediafax.

  Foametea, dublata in Somalia de un razboi civil, care afecteaza Cornul Africii reprezinta un exemplu tipic pentru efectele avute de variatiile climei ale caror cauze sunt naturale, provocand seceta si tensiuni intr-o societate deja fragilizata, arata studiul. Autorii studiului considera ca omenirea trebuie sa traga anumite invataminte si in legatura cu riscurile incalzirii globale cauzate de poluarea industriala.

  „Studiul arata indubitabil ca si in lumea moderna variatiile climatice au un impact asupra tendintei oamenilor de a folosi violenta”, a declarat Mark Cane, climatolog la Observatorul Lamont-Doherty, de la Universitatea Columbia din New York.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.