Borbely sustine ca va extinde suprafata impadurita la 30% din cea a tarii

Borbely sustine ca va extinde suprafata impadurita la 30% din cea a tarii

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat joi, 25 august, in deschiderea Festivalului international al silvicultorilor, care se desfasoara la Sibiu, ca isi propune marirea suprafetei de paduri din Romania la 30%, informeaza Agerpres.
“In prezent, in Romania avem 27,7% zona de padure. In 2010 am reusit de sase ori mai multe impaduriri decat in 2009. In 2011 ne-am propus de doua ori mai multe decat in 2010. Am reusit astfel sa putem mari, pentru prima data, cu 0,3% suprafata padurilor din Romania. Ne propunem sa ajungem la o suprafata de 30% in viitorul apropiat, pentru ca padurea este prioritatea nu numai a noastra, ci o prioritate din punct de vedere al gestionarii de mediu inconjurator”, a afirmat Laszlo Borbely.
Ministrul a semnalat ca probleme delicate sunt in ceea ce priveste fondul privat la padurilor.
“In prezent, Romsilva are 18.000 de angajati. Nu pot spune daca sunt multi sau putini, dar cu acesti oameni ne facem treaba in ceea ce priveste administrarea fondului Romsilva. Trebuie insa precizat ca jumatate din padurile din Romania au fost retrocedate, iar multe probleme delicate se petrec in fondul privat al padurilor. Romsilva are contracte de colaborare cu institutii ale statului, cum ar fi Politia, pentru a stopa taierile ilegale si vandalismele din padure, care trebuie sa recunoastem se mai intampla in Romania”, a spus ministrul.
Laszlo Borbely a fost prezent la deschiderea primei editii a Festivalului international al silvicultorilor, care a reunit la Sibiu toate conducerile teritoriale Romsilva si delegati din Polonia, Croatia, Bulgaria, Republica Moldova si Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *