Conservatorii au rupt gardul si au navalit in Parcul Bordei

Conservatorii il acuza pe Videanu ca le-a demolat ilegal cortul de campanie, si ca vor face plangere penala

Si primarul general va face plangere penala impotriva conservatorilor pentru distrugerea bunurilor publice
Conservatorii au rupt gardul si au navalit in Parcul Bordei

Dupa ce jurnalistii si societatea civila au luptat ani de zile sa salveze de la betonare Parcul Bordei, cu doar cateva zile inainte de inaugurarea acestuia, spatiul verde a ajuns din nou instrument politic si motiv de scandal. Desi muncitorii de la Administratia Lacuri Parcuri si Agrement inca nu au terminat lucrarile de amenajare, peste 200 de membrii ai partidului Conservator in frunte cu Marius Marinescu si Codrin Stefanescu, candidatul PC la Primaria Capitalei, au rupt duminica gardul care imprejmuieste parcul si au dat navala inuntru. „I-am speriat! Astazi, Adriean Videanu, Vasile Blaga si, probabil Traian Basescu, ar fi trebuit sa inaugureze parcul Bordei. Actiunea noastra i-a speriat. De astazi, parcul este liber pentru bucuresteni”, a declarat Codrin Stefanescu. Astazi, circul conservatorilor a fost reluat, de aceasta data pe motiv ca Videanu le-a demolat ilegal cortul de campanie care se afla in fata parcului. Desi primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a acordat Partidului Conservator autorizatie de amplasare a cortului in fata parcului, protestele au continuat, conservatorii insistand sa intre in parc. In plus, Marinescu a declarat ca va face plangere penala impotriva lui Videanu pentru abuz in serviciu.

„Le-am spus sa-si mute cortul 20 de metri mai incolo, deoarece trebuie sa racordam parcul la reteaua de iluminat public, iar bransamentul subteran se afla chiar sub locul unde era amplasat cortul. Nu puteam sta cu lucrarile in loc din cauza asta. Nu a venit nimeni sa le demoleze cortul asa”, a explicat Adriean Videanu, primarul Capitalei. De asemenea, Videanu a declarat ca va face plangere penala impotriva conservatorilor pentru distrugerea bunului public. In plus, Primaria Capitalei a sesizat Autoritatea pentru Protectia Copilului asupra faptului ca senatorul Marius Marinescu si alti reprezentanti ai Partidului Conservator folosesc minori in actiuni electorale, cu caracter violent. Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca o parte dintre conservatorii care au provocat daune in Parcul Bordei au fost minori cu varsta cuprinsa intre 14 si 16 ani, platiti cu 20 de lei pe zi pentru a protesta si a distruge.

Parcul Bordei a fost salvat pe 18 ianuarie 2008, cand consilierii municipali au votat un proiect de hotarare prin care Costica Constanda pana atunci proprietarul parcului a primit inapoi terenul din satul Francez, iar Bordeiul a trecut in domeniul public al Municipiului Bucuresti. Scandalul Bordei a inceput in momentul in care Constanda a obtinut o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru restituirea a 3,3 hectare de teren aflate sub Satul Francez. Fostul primar Traian Basescu i-a restituit insa o suprafata echivalenta in Parcul Bordei, printr-o dispozitie emisa in baza Legii 10/2001. Constanda a vrut sa construiasca in Parcul Bordei blocuri cu patru etaje, pe care sa le valorifice. Cum Comisia tehnica de urbanism si Consiliul municipal au refuzat acest lucru, omul de afaceri si-a cerut drepturile in instanta, iar aceasta i-a dat dreptate, obligand Consiliul municipal la plata a 17,7 milioane de euro, plus penalitati.

Sursa: Gandul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente