Array

Studiu: Masinile cu motoare turbo, ineficiente din punct de vedere al consumului?

motorUn nou studiu realizat de Consumer Reports arata ca multe din automobilele noi cu motoare turbo de capacitate mica nu reusesc sa intruneasca autonomia promisa de producatorii auto.

„Am fost uimiti”, a declarat Jake Fisher, directorul diviziei de teste auto din cadrul Consumer Reports. „Ne-am fi asteptat la o mai buna eficienta energetica, din partea acestor motoare”.

Testele Consumer Reports ridica serioase semne de intrebare cu privire la performanta si popularitatea masinilor cu motoare supraalimentate.

In conditiile in care pretul benzinei in SUA a crescut cu 18 centi, la 3,52 dolari/galon, cumparatorii de masini si camioane au considerat ca motoarele turbo pot reprezenta o alternativa mai buna in privinta consumului, fata de cele standard (aspirate).

Unii producatori auto care au fost reprezentati de cateva modele in cadrul testelor Consumer Reports contesta rezultatele specialistilor.

Dupa ce Consumer Reports a testat 11 automobile cu motoare turbo, organizatia a descoperit ca toate au oferit o autonomie mai mica MPG, decat estimarile EPA (Environmental Protection Agency).

Model (EPA MPG) (CR MPG) – miles per gallon

Dodge Dart 1.4 L Turbo 4 (31) (29)
Chevrolet Cruze 1.4 L Turbo 4 (28) (26)
Ford Fusion 1.6 L Turbo 4 (28) (25)
Ford Fusion 2.0 L Turbo 4 (26) (22)
Hyundai Sonata 2.0 L Turbo 4 (26) (25)
Kia Optima 2.0 L Turbo 4 (26) (24)
Ford Escape 1.6 L Turbo 4 (25) (22)
Ford Escape 2.0 L Turbo 4 (24) (22)
BMW X3 2.0 L Turbo 4 (24) (23)
Kia Sportage 2.0 L Turbo 4 (22) (21)
Ford F-150 3.5 V6 Turbo 4 (17) (15)

Unii producatori auto au pus la indoiala concluziile studiului Consumer Reports.

„Motoarele turbo sau aspirate au avantaje si dezavantaje, in functie de folosirea lor, de stilurile de condus si conditiile meteo. Testele EPA furnizeaza rezultate concludente”, a declarat un purtator de cuvant al Chrysler.

Wes Sherwood de la Ford Motor Company a explicat, la randul sau: „In general, studiile Consumer Reports nu sunt credibile si nu coincid cu feedback-ul pe care l-am primit in cazul motoarelor noastre, EcoBoost. Soferii obtin performanta si economia de carburant pe care si-au dorit-o”.

Incepand cu anul 2009, Ford a promovat agresiv motoarele EcoBoost, dotate cu turbocompresor, care promit o economie de carburant. Compania a vandut peste 500 milioane de modele auto dotate cu motoare EcoBoost.

„Clientii nostri sunt foarte multumiti de motoarele EcoBoost”, a mai spus Sherwood. Multi dintre ei platesc suplimentar intre 700 si 900 de dolari, doar pentru a cumpara un automobil cu motor EcoBoost.

„Oamenii ar trebui sa se gandeasca de doua ori, inainte de a plati in plus pentru aceste motoare”, a declarat Fisher. „Testele noastre au demonstrat ca motoarele turbo nu ofera o autonomie mai mare in privinta consumului de carburanti”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente