EWEA: Energie eoliana pentru 9 milioane de locuinte in Europa de Est, pana in 2020

0
434
Frân? serioas? pentru energia verde
Frână serioasă pentru energia verde
EWEA: Energie eoliana pentru 9 milioane de locuinte in Europa de Est, pana in 2020
EWEA: Energie eoliana pentru 9 milioane de locuinte in Europa de Est, pana in 2020

Energia eoliana din centrul si estul Europei va deveni o sursa semnificativa de producere a energiei electrice pana in 2020, iar capacitatea Turciei de generare a energiei eoliene se va mari considerabil – cu conditia de a avea un cadru legal stabil in fiecare tara, se arata intr-un raport publicat marti de Asociatia europeana pentru energie eoliana (EWEA).

Polonia si Romania si-au aproape dublat capacitatea anuala de energie eoliana instalata in 2012. La sfarsitul lui 2012, Polonia avea o capacitate de energie eoliana instalata de 2,5 gigavati, Romania de 1,9 gigavati, iar Bulgaria de 0,7 gigavati. Raportul publicat marti de EWEA analizeaza pietele de energie eoliana emergente in Europa Centrala si de Est, plus Turcia, Ucraina si Rusia.

‘Energia eoliana din Europa Centrala si de Est, inclusiv Turcia, va reduce considerabil dependenta de combustibil fosil in sectoarele de energie. Dar cateva tari – precum Republica Ceha, Ungaria si Bulgaria – nu au o legislatie stabila referitoare la energiile regenerabile, iar investitorii si bancile se vor retrage daca guvernele nu vor pune in aplicare politici de energie regenerabila de lunga durata’, a declarat Christian Kjaer, presedintele consiliului de administratie al EWEA.

Douasprezece dintre noile tari membre ale UE din Europa Centrala si de Est au ca obiectiv marirea capacitatii de energie eoliana de la 6,4 gigavati instalati la sfarsitul lui 2012 la 16 gigavati pana in 2020. Acest lucru este echivalent cu sursa de electricitate pentru 9 milioane de locuinte. Turcia doreste sa-si majoreze capacitatea de energie eoliana de la actualii 2,3 gigavati la 20 gigavati pana in 2023.AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.