Controale zilnice, amenzi putine pentru cei ce ne polueaza aerul

Politia Rutiera Timis, Registrul Auto Roman si Garda de Mediu organizeaza controale aproape in fiecare zi, in municipiul Timisoara, pentru prinderea celor care circula cu masini ce emana noxe poluante. Mai nou, s-a elaborat un plan chiar si impotriva celor ce polueaza fonic orasul de cinci stele. Rezultatele in acest moment sunt departe insa de asteptari. In urma controalelor comune RAR – Politia Rutiera, doar 18 soferi, ale caror autovehicule au poluat aerul, au ramas fara taloane. Autoritatile arunca vina pe deficitul de personal, pe concedii si pe luna septembrie – luna moarta.

Vor sa scoata rablele din circulatie

Situatia in orasul de pe Bega a devenit tragica din punct de vedere al poluarii si dovezile de la RAR par sa nu mai intereseze pe nimeni. In urma controalelor comune, in septembrie au fost ridicate insa, doar 18 certificate de inmatriculare. Seful Politiei Rutiere Timis, Florin Bolbos, promite insa intensificarea controalelor si tot mai multi timisoreni care vor raspunde pentru rablele pe care le pun in circulatie.

“Politia Rutiera si-a propus sa scoata total din trafic autovehiculele care nu corespund din punct de vedere tehnic si polueaza fonic sau cu noxe orasul. In semestrul II, am ridicat 71 de certificate, iar in septembrie – 18, exclusiv pentru poluare. In total, am ridicat insa, 190 de taloane in septembrie, pentru diverse abateri. Controalele le facem aproape in fiecare zi si aproape numai in Timisoara, locul unde este adevarata problema. Numarul taloanelor ridicate pentru noxe in Timisoara este mai mic, din cauza mai multor factori: vremea ploioasa, un singur inspector de la RAR care a putut veni cu noi in control si concediile multora dintre cei ce circula cu masinile prin oras”, spune Florin Bolbos, seful Politiei Rutiere Timis.

Vreme proasta si angajati putini…

Pentru noxe si poluarea fonica, Politia Rutiera a inceput o serie de controale si cu inspectorii de la Garda de Mediu. Comisarul sef al Comisariatului Timis – Garda de Mediu, Marian Eperies, recunoaste ca situatia nu este tocmai roz, dar are sperante. “Am fost la cateva controale comune cu cei de la rutiera. Nu am dat amenzi, ci doar trei avertismente, rezultatele au fost slabe si din cauza timpului ploios. Noi nu avem decat un aparat care poate sa masoare gradul de poluare. Este greu, dar nu ne descurajam”, spune Eperies.

Desi rudimentare, pana nu demult, astfel de controale erau facute in tot judet, efectul era insa 0. Acum, toate actiunile se organizeaza doar in oras. Soferii prinsi cu defectiuni la masini si emanari de noxe nu-si vor primi certificatele inapoi pana nu vor veni la Politia Rutiera cu certificatul si dovada de la RAR ca sunt in regula.

Sursa: Ziua de Vest

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente