Compania Petrom, amendata pentru poluare

0
319

Compania petroliera SC Petrom SA, membra a grupului OMV, a fost amendata saptamana trecuta de Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu cu 50.000 de lei pentru poluarea solului. Comisarii de mediu s-au deplasat la Bacea, care face parte din Sectorul 7 al Grupului de zacaminte Valcele-Slatioarele. In parcul 21, reprezentantii autoritatii de mediu au gasit scurgeri de hidrocarburi pe sol din cele doua rezervoare ce apartin Petrom-OMV.

„In incinta Parcului nr. 21 s-au scurs hidrocarburi pe sol din cele doua rezervare. Acestea prezinta fisuri in pereti. Exista pericolul de cedare a peretilor rezervoarelor, lucru ce poate conduce la producerea unei poluari masive a solului si subsolului”, a declarat comisarul-sef Florin Homorean. „Fiecare rezervor are un dig inconjurator care poate prelua intreaga cantitate de titei dinauntru. In zona nu sunt locuinte si nu exista nici pericol de explozie, deoarece titeiul este o substanta mai putin volatila decat produsele care se pot obtine din el”, a afirmat Florin Homorean. SC Petrom SA a fost amendata pentru „nerespectarea obligatiei proprietarilor si detinatorilor de terenuri cu titlu sau fara titlu de a preveni deteriorarea mediului geologic”.

ISU nu are nici o reactie

Loctiitorul purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, plt. Ionut Carciumaru, a declarat ieri ca institutia nu a primit nici o sesizare in acest caz, nici de la CJ al GNM, nici de la Primaria Bacea, nici de la locuitorii din zona. „Dupa depunerea unei sesizari, reprezentantii Inspectoratului de Prevenire se vor deplasa la fata locului, vor evalua situatia si vor dispune masuri”, a declarat la telefon reprezentantul ISU. Atentionat ca tocmai a fost sesizat de presa, plutonierul a raspuns ca in asemenea cazuri ISU nu raspunde la sesizari verbale, adaugand ca institutia se va sesiza dupa citirea materialului in ziar.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.