Control superficial la schitul Ceahlau

O echipa de control formata din trei reprezentanti ai Ministerului Mediului si unul al Garzii Nationale de Mediu a desfasurat, in perioada 22-24 ianuarie, un control formal referitor la stabilimentul monastico-turistic construit in Parcul National Ceahlau de schitul cu hramul Stefan cel Mare si Sfant.

Sifonati de termenul scurt pus la dispozitie pentru deplasarea in judetul Neamt, membrii echipei de control nu s-au deranjat sa urce pe munte, sa realizeze ceea ce nu ar fi putut de la Bucuresti, unde ar fi putut avea
oricare dintre hartiile consultate “pe teren”. Motivul invocat a fost vremea nefavorabila, dar si lipsa echipamentului adecvat. In aceste conditii, controlorii nu au putut vedea, de exemplu, locul in care au existat vechile chilii si nici noua cladire, problema spatiului ocupat fiind, astfel, rezolvata “din condei”.

Dupa colectarea documentelor referitoare la acea constructie, membrii echipei de control s-au pus de acord ca trebuie sa astepte finalizarea acesteia. In acest fel, agitatia declansata de ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, in jurul subiectului constructiilor ilegale din Parcul National Ceahlau nu pare sa aiba alt scop decat acoperirea neregulilor prin consfintirea politicii faptului implinit.

“Echipa de control a venit la Garda de Mediu Neamt si a solicitat documente referitoare la constructia de la schitul de pe Ceahlau”, a declarat Neculai Bucsa, comisarul-sef al Garzii de Mediu Neamt.

Sursa: Romania Libera

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente