O disputa pe spatiul verde al Bucurestiului “se coace” la foc, deocamdata, mic in Primaria Capitalei.
padurea baneasa
Edilul general se opune din rasputeri unui proiect promovat de consilierii democrat-liberali, prin care 100 de hectare din padurea Baneasa ar urma sa devina cel mai mare parc din tara.

Terenul impadurit apartine Primariei, iar primarul general nu vrea sa-l vada “garnisit” cu beton. Daca bucata de padure ar deveni parc, automat zona poate fi amenajata. Nu stim “pe cate etaje”.

Consilierii PDL sustin ca sunt bine intentionati si se bazeaza pe un contract din 1931, prin care zona de 100 de hectare a fost cedata de stat primariei special pentru infiintarea unui parc urias.

Primarul general nu este insa de acord. Se teme ca pe suprafata respectiva vor aparea si constructii, daca va fi transformata in parc.

In spatele padurii se afla un ansamblu rezidential, iar drumul pana la el este in litigiu intre Primarie si compania de stat Romsilva. Ecologistii spun ca interventia omului in zona cu terase, parcari sau alte constructii ar distruge padurea.

Daca padurea ar fi transformata in parc, ar deveni cel mai mare din Bucuresti si din Romania. Peste 100 de hectare mai au, in acest moment, doar parcurile Herastrau si Tineretului, dar includ si lacurile. Nu e cazul aici unde e doar spatiu verde cat vezi cu ochii.

Pentru ca proiectul sa fie supus votului, initiatorii trebuie sa faca si un plan detaliat pentru amenajarea zonei. Consiliul General al Capitalei are ultimul cuvant in acest caz.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here