Intalnirea cu premierul bulgar a prilejuit discutarea unor probleme din domeniul mediului si al schimbarilor climatice si din cel al gestionarii durabile a apelor, a declarat sambata, pentru Agerpres, ministrul mediului si schimbarilor climatice, Rovana Plumb, care a participat, la Sofia, la intalnirea delegatiilor premierilor roman Victor Ponta si bulgar Plamen Oresarski, transmite Agerpres (22 iunie).
„Avem proiecte comune in cadrul strategii Dunarii. Avem un proiect comun, „Danube water”, ce are finantare de circa 15 milioane de euro si pe care vrem sa il finalizam cat mai curand. In cadrul acestui proiect avem ca prioritati calitatea apelor Dunarii, dar si modul in care trebuie sa monitorizam si sa cooperam in vederea imbunatatirii mediului inconjurator, in special in zona riverana Dunarii”, a spus Plumb care a facut parte din delegatia romana la reuniunea Consiliului Partidului Socialistilor Europeni (PES).
Intrebata daca se simte deja efectul declararii recente a siturilor naturale Lacul Calarasi-Srebarna, Suhaia-Complexul Insular Belene, Bistret-Insula Ibisha drept zone umede de importanta transfrontaliera intre Romania si Bulgaria, ministrul Rovana Plumb a spus: „Desigur, suntem doar la inceput. Am trimis scrisoarea catre secretariatul general al Conventiei Ramsar. Asteptam sa avem o intrunire cat de curand, ne pregatim pentru forumul de mediu in zona Dunarii care va avea loc saptamana viitoare si pentru forumul regional al Dunarii in septembrie; vom vorbi la Bucuresti cu liderii importanti in asa fel incat sa luam cele mai bune decizii atat pentru comunitatile riverane Dunare, cat si pentru minunatul si unicul loc din Uniunea Europeana care se numeste Delta Dunarii”.
Pe de alta parte, Rovana Plumb a primit la Sofia, cu ocazia zilei sale de nastere, un buchet de flori din partea Zitei Gurmai, presedintele organizatiei de femei a Partidului Socialistilor Europeni (PES Women).