Sute de morti si raniti in India, in urma musonului

Sute de morti si raniti in India, in urma musonului
Sute de morti si raniti in India, in urma musonului

Musonul care a trecut peste India a lasat in urma peste 550 de morti, in statul Uttarakhand. Aici au cazut ploi musonice si au avut loc alunecari de teren. Zeci de persoane sunt inca disaparute, iar alti 50.000 de oameni sunt izolati.

“556 de corpuri au fost reperate de armata (…) fie plutind pe apa, fie ingropate in noroi. Acest tip de catastrofa nu s-a mai produs niciodata in istoria Himalayei”, a declarat Vijay Bahunuga, liderul Guvernului din Uttarakhand.

Mii de soldati si mai multe elicoptere au fost trimise pentru a-i ajuta pe cei peste 50.000 de indieni ramasi izolati in urma musonului care a lovit India in urma cu o saptamana, provocand inundatii si grave alunecari de teren.

“Sunt foarte multe persoane disparute in intreg statul. Numarul de morti ar putea creste mult in urmatoarele zile”, a declarat ministrul statului inzestrat cu situatiile de urgenta.

Vijai Bahuguna a criticat serviciile meteorologice indiene (IMD), acuzandu-le ca nu au lansat alerta potrivita inainte de sosirea ploilor musonice.
“Avertizarea IMD nu a fost suficient de clara”, a declarat acesta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente