Copiii aduna gunoaiele de pe malurile Bistritei

Elevii nemteni au demonstrat ca se poate scapa de gunoaie. Ceea ce au aruncat turistii in mai multe luni de zile au strans 125 de copii intr-un weekend.

E vorba de elevii Liceului Fransciscan din Roman, care au adunat 6,5 tone de peturi si deseuri menajere de pe malurile Raului Bistrita, in dreptul comunelor Hangu – Poiana Teiului – Ceahlau. Exemplul lor a fost urmat de alti 50 de colegi din localitatea Mircesti, care s-au alaturat grupului.

In trei zile, curatenie luna

Actiunea s-a inscris in proiectul „Un mic pas spre reconcilierea cu natura”, plan initiat de elevii si de cadrele didactice ale liceului si sprijinit de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Finantarea primita de la minister, prin Fondul de Mediu, insumeaza 20.000 de euro.

La nivel judetean, actiunea a fost sprijinita de prefectura si de Garda de Mediu. Prefectul Toader Mocanu s-a intalnit cu grupul de elevi, cu directorul scolii – parintele Catalin Emilian si cu profesorii insotitori. El le-a multumit pentru aceasta initiativa si i-a indemnat pe copii sa promoveze ceea ce au facut. Promovarea nu este numai un motiv de lauda, ci si un indemn pentru a pastra curatenia. „Protejand mediul, ne protejam pe noi insine!

Aceasta actiune este menita sa atraga inca o data atentia asupra comportamentului iresponsabil al unor cetateni, care nu au respect fata de natura si de semeni”, a declarat prefectul. Elevii au primit instructajul specific pentru deplasarile in grupuri organizate si pentru protectia muncii. In numai trei zile, copiii au adunat deseurile lasate de turisti timp de mai multi ani.

Deoarece vremea nu a permis camparea elevilor in aer liber, copiii si-au amenajat corturile in sala de sport din comuna Ceahlau.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente