Copiii cu autism, tratati cu ajutorul animalelor

Copiii cu autism, tratati cu ajutorul animalelor
Copiii cu autism, tratati cu ajutorul animalelor

Pentru prima data in Bacau, copiii bolnavi de autism si cei cu handicap fizic au beneficiat de cateva proceduri de terapie asistata de animale (TAA). Ajutorul le-a fost oferit de specialisti ai Asociatiei Dog Assist din Cluj-Napoca, prezenti zilele trecute la Centrul “Delfinul” din cadrul Asociatiei Betania. Cele doua organizatii au in plan semnarea unui parteneriat prin care sa fie oferite astfel de servicii tuturor copiilor cu autism sau cu handicap fizic.

“Sunt sigur ca este un proiect de viitor – a declarat Andre Muit, presedintele Asociatiei Betania -, un mare pas inainte in ceea ce inseamna serviciile terapeutice pe care le oferim. Parteneriatul cu asociatia din Cluj-Napoca poate sa deschida noi cai de a le veni in ajutor celor care apeleaza la serviciile noastre. Sunt incantat de perspectivele care au inceput deja sa prinda contur dupa primele discutii pe care le-am avut cu George Mosoia si colegii sai, dar mai ales dupa ce am vazut cum reactioneaza copiii in relatia cu Bess, acest caine minunat”.

La randul lui, George Mosoia, presedintele Dog Assist, a promis sa se implice vizibil in domeniul sanatatii mentale si fizice, educationale, motivational-ocupationale, sociale, dar si in cel chinologic si cel al cercetarii stiintifice. “Alaturi de Betania si de Andre Muit suntem siguri ca ne vom atinge scopul si ca in curand si in Bacau vor fi oferite servicii de TAA care vor veni in intampinarea problemelor cu care se confrunta diferite categorii de potentiali pacienti”, a mentionat presedintele Dog Assist.
TAA este o terapie complementara care foloseste, ca parte a procesului terapeutic, un animal ce a fost in prealabil evaluat, pregatit si certificat, cu rolul de a facilita relatia dintre beneficiar si terapeut. Terapia asistata de animale este furnizata prin intermediul unui specialist, care lucreaza impreuna cu animalul in cadrul procesului de terapie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,559FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente