Culoarea neagra a produselor alimentare este data de antocianine, pigmenti vegetali ce au un rol important in reducerea predispozitiei catre diabet, boli cardiace sau cancer. Mai mult decat atat, alimentele negre sunt infinit mai bogate in antioxidanti, gratie continutului superior de pigment intens. Gasiti mai jos toate argumentele necesare pentru a introduce in dieta alimente negre si sanatoase.
Fasolea neagra stimuleaza potenta
Chiar daca va aminteste mai degraba de boabele prajite de cafea, fasolea neagra este o adevarata comoara naturala pentru alimentatie. Furnizeaza fibrele solubile de care aveti nevoie, abunda in antioxidanti, va ajuta sa slabiti (are foarte putine grasimi si controleaza apetitul) si contine acid folic si vitamina B6, ce protejeaza inima. Fasolea neagra mai contine si molibden, un stimulent natural al potentei.
Soia neagra fortifica oasele
Soia neagra este bogata in proteine, fibre si anticianine. Un ceai preparat din boabe de soia negre fortifica oasele si reduce colesterolul rau.
Lintea neagra e bogata in fier
Mai bogata in fier decat spanacul este lintea neagra, o sursa generoasa de fibre solubile utile in reducerea nivelului de colesterol si intarirea sistemului imunitar.
Ciupercile negre au proprietati antitumorale
Ciupercile negre, in special cele din soiul „Shiitake” si „Black Trumpet”, au o valoare nutritionala ridicata. Este cunoscut faptul ca aceste plante au proprietati antitumorale si antivirale, fiind capabile sa vindece alergiile severe si chiar artrita.
Orezul brun contine antioxidanti
Despre orezul brun ati auzit ca este mai sanatos decat cel alb, si asta deoarece contine mai multa vitamina E, pentru un sistem imunitar de fier si celule protejate de actiunea radicalilor liberi. Aceasta cereala binecuvantata contine chiar mai multi antioxidanti de tip antocianin decat afinele!
Semintele negre de susan sunt pline de calciu
Chinezii isi incep ziua in mod traditional cu o bautura din seminte de susan negre si apa fierbinte. Ceaiul rezultat este bogat in calciu, fier, magneziu, proteine si acizi grasi.
Murele ard rapid grasimile
Aceste fructe delicioase contin antioxidanti numiti polifenoli, substante ce regleaza metabolismul si il ajuta sa arda mai rapid grasimile.
Otetul balsamic scade tensiunea
Otetul balsamic este o combinatie de orez, grau si sorg (o planta africana foarte nutritiva). Acidul acetic al otetului balsamic reduce hipertensiunea arteriala, colesterolul rau si previne afectiunile cardiace.