Copiii vor cauta cuiburi prin parcurile din Galati

Copiii vor cauta cuiburi prin parcurile din Galati

Incepand de maine si pana pe 30 mai 2012, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati demareaza proiectul educational, organizat anual, „Cine isi face cuib si cine locuieste in parcurile noastre?”, manifestare care are ca obiectiv principal conservarea avifaunei spatiilor verzi din judetul Galati.

Aceasta actiune a fost initiata inca din anul 2007 de Sectia Muzeu din cadrul institutiei galatene si reuneste elevi din clasele V-VIII de la mai multe unitati scolare din Galati. In fiecare an, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati are alaturi Inspectoratul Scolar Judetean Galati si Societatea Ornitologica Romana.
Inscrierile pentru participare la proiect vor avea loc in perioada 1 – 10 martie 2012, la sediul muzeului galatean, toate clasele V-VIII cu profil de bilogie fiind asteptate sa se ia parte la acest adevarat maraton de educatie si stiinta.

„Vom selecta un numar de sase elevi din fiecare scoala, pe baza unor criterii bine stabilite. In prima etapa, echipajele scolilor participante se vor familiariza cu viata pasarilor prin lectiile teoretice pe care le vom tine cu ei, de unde vor afla si ce specii de pasari sunt prezente in spatiile verzi din Galati”, spune muzeografa Viorica Arcan, coordonatoarea proiectului.

Educatia ecolologica prin acest gen de activitati reprezinta o preocupare constanta la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati. „CMSN Galati dezvolta, conserva si gestioneaza colectiile stiintifice de stiintele naturii, valorificandu-le prin calitatea programelor de cercetare si de educatie a unui public cat mai variat pentru cunoasterea naturii, sensibilizandu-l asupra importantei conservarii ei”, a declarat Camelia Burluc managerul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati.
Cursantii vor avea si cateva deplasari in teren (Gradina Botanica, Gradina Publica, Faleza Dunarii) unde vor incerca sa determine speciile de pasari cu ajutorul binoclului dar si dupa cantecul lor.
Organizatorii isi propun sa ofere informatii suplimentare elevilor care vor participa la acest proiect educational, care vin in completarea cunostintelor impuse prin programa scolara de biologie cu date stiintifice, teoretice si aplicate, de zoologie, ecologie si muzeologie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente