Proiectele de mediu ale municipalitatii, prezentate la Romenvirotec

Proiectele de mediu ale municipalitatii, prezentate la Romenvirotec

Proiectele de mediu ale Primariei Capitalei vor fi prezentate in aceste zile la expozitia internationala de tehnologii si echipamente de protectie a mediului, reciclare si energii alternative Romenvirotec, organizat la Centrul Expozitional Romexpo.

Primarul general, Sorin Oprescu, a participat astazi la deschiderea celei de-a XIX-a editii manifestarii, prilej cu care a aratat ca prezenta municipalitatii la acest targ de mediu este o oportunitate de a prezenta celor interesati proiectele de mediu gandite pentru Bucuresti.
“Sunt mandru ca Bucurestiul este primul oras din Romania care are astazi o inventariere a tuturor arborilor si spatiilor verzi publice datorita Cadastrului Verde, proiect finalizat anul trecut. O preocupare constanta a noastra este aceea de a mari suprafata de spatiu verde din Capitala, un demers in acest sens fiind proiectul pilot acoperisurile verzi pe care il realizam pe 12 cladiri din complexul studentesc din Regie, dar si reabilitarea urbana a raului Dambovita”, a spus Oprescu.

La expozitie este prezentat si va fi dezbatut si cel mai mare proiect de mediu din Romania: Statia de Epurare a Apelor Uzate Glina. “Dupa ce am finalizat prima etapa a acestui proiect, suntem in curs de finalizare a documentatiei pentru obtinerea de fonduri europene in vederea demararii lucrarilor la cea de-a doua etapa”, a mai spus primarul Capitalei.

Cea de a XIX- a editie a Targului International de tehnologii si echipamente de protectia mediului, reciclare si energii alternative ofera informatii privind cele mai noi tehnologii din domeniul protectiei mediului, dar si asupra schimbarilor legislative nationale si europene.
Primaria Capitalei participa, pentru a doua oara la aceasta expozitie si va expune, in standul de prezentare deschis in pavilionul C2, cele mai importante proiecte de mediu ale municipalitatii. Standul poate fi vizitat pana pe 1 martie, intre orele 10.00 si 18.00 si in data de 2 martie intre orele 10.00 si 16.00. Vineri se vor prezenta rezultatele finalizarii lucrarilor la Statia de Epurare Ape Uzate Glina – Faza I, intr-o dezbatere sustinuta in sala de conferinte a Romexpo.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente