Produsul are foarte multe calorii

Producatorul a adaugat cacao doar pentru a da culoare acestui produs. Ingredientele de baza sunt zaharul si margarina, ambele incriminate pentru aparitia multor maladii.

Crema tartinabila cu cacao si alune de padure Alpineti este de fapt un amestec de zahar si margarina, pudra de cacao fiind folosita in cantitate foarte mica. Ingredientele inscrise pe eticheta sunt urmatoarele: “zahar, grasimi vegetale hidrogenate, pudra de cacao (min. 9%), zer pudra, pasta de alune (1%), mono si digliceride (E 470 – E 472), emulgator (lecitina din soia E 322)”.

Analiza. Crema analizata este un produs zaharos cu profil nutritional foarte dezechilibrat, cu un exces de zaharuri cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza), dar si grasimi vegetale hidrogenate periculoase pentru sanatate. Acest tip de grasimi este vinovat pentru aparitia bolilor cardiovasculare, dar si a unor maladii hepatice. Acesta este motivul pentru care in unele tari, printre care si Statele Unite ale Americii, este interzisa comercializarea de produse care au in compozitie o cantitate mai mare de 2% grasimi vegetale hidrogenate. Desi produsul nu are eticheta nutritionala, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune analizand eticheta ca densitatea energetica a produsului este foarte ridicata (peste 400 kcal/100g). De asemenea, specialistul ne atrage atentia ca in compozitia cremei intra o sursa de lactoza si un ingredient cu potential alergen ridicat: pasta de alune.

Concluzii. In urma analizei, specialistul conchide ca produsul nu poate fi recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare, celor cu maladii hepatice si renale, hipertensivilor, persoanelor cu sindrom metabolic, suferinzilor de afectiuni ale tractusului digestiv, alergicilor.

Diabeticii vor cere sfatul medicului curant inainte de consum. Cei cu intoleranta la lactoza si cu alergie la arahide vor testa in prealabil produsul pentru a vedea care este reactia organismului.
Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here