Crestere in numarul de cazuri de malformatii la nou-nascuti in Beijing

Numarul de cazuri de malformatii la nou-nascuti a crescut din nou in capitala chineza Beijing, reflectand cresterile inregistrate si in alte zone ale tarii, conform datelor.

Rata de cazuri de malformatii la nou-nascuti aproape s-a dublat in ultimul deceniu.
Cauzele acestor malformatii nu sunt clare, dar exista temeri conform carora acestea s-ar datora poluarii masive.
Un numar in continua crestere de nou-nascuti din China prezinta anomalii- variind de la degete in plus la maini si la picioare pana la defecte ale cavitatii bucale si boli cardiace congenitale.
Conform autoritatilor chineze, in Beijing anul trecut rata a fost de 170 la 10,000 de nasteri. Aceasta cifra e in modnou nascuti semnificativ mai mare decat media la nivel mondial.
Aceasta vine sa confirme alte rapoarte privind cresterile importante in cazul numarului de malformatii la nou-nascuti in intreaga tara, atat in zonele rurale, cat si in cele urbane.
Provinciile care au dezvoltat la scara mare industria carbunelui si cea chimica par a avea cele mai mari cifre.
E greu de stabilit exact cauza acestor malformatii, dar ele contribuie la alimentarea temerilor privind impactul asupra sanatatii a poluarii masive a aerului, apei si solului.

Un punct sensibil

Un editorial din ziarul Tuesday’s China Daily a intarit argumentul, indicand stilul de viata modern din mediul urban ca fiind un alt posibil factor pentru cresterea numarului de malformatii la nou-nascuti.
Sustinea ca la fel de important precum ingrijorarea privind poluarea este si faptul ca oamenii ar trebui sa reflecteze si asupra stilului lor de viata incarcat si stresant.
Toate acestea sunt puncte sensibile din punct de vedere politic pentru China. Este necesara o studiere mai atenta a problemei, de exemplu o cartografiere detaliata pentru a stabili care este corelatia intre diferitele tipuri de malformatii si nivelul de poluare. Imbunatatirile aduse sistemului de sanatate, care ofera o mai buna monitorizare a nou-nascutilor si un diagnostic mai exact, ar putea fi de asemenea responsabil, partial, pentru aceasta crestere.

Sursa: http://news.bbc.co.uk

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente