Cresterea in captivitate a animalelor salbatice se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 la 12 luni

Cresterea in captivitate a animalelor salbatice se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 la 12 luni

Legislatia in vigoare este aspra cu persoanele detinatoare indiferent de modul in care au fost dobandite animalele salbatice crescute in captivitate. In functie de gravitatea faptei, pedeapsa poate fi inchisoare intre 3 si 12 luni sau amenda contraventionala intre 30000 si 60000 de lei.

A devenit o moda a ultimilor ani cresterea in gospodarie a unor animale exotice sau salbatice. Aceste animale ajunse la o anume varsta si dimensiune devin greu de controlat in curtile si gradinile oamenilor.
Sa nu vorbim despre faptul ca unele animale nu suporta viata in captivitate, iar altele se acomodeaza cu omul si este imposibila eliberarea lor in mediul natural de viata. Nu de putine ori au fost semnalate situatii in care capriori, mistreti si chiar ursi au fost depistati in captivitate.
Legislatia in vigoare este aspra cu persoanele detinatoare indiferent de modul in care au fost dobandite animalele. In functie de gravitatea faptei, pedeapsa poate fi inchisoare intre 3 si 12 luni sau amenda contraventionala intre 30000 si 60000 de lei. Inca nu sunt stabilite sanctiuni pentru persoanele care detin iguane, pitoni sau alte animale exotice si le elibereaza apoi pentru a scapa de ele.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente