Cum iti poti reduce consumul la masina cu pana la 50%?

Cum iti poti reduce consumul la masina cu pana la 50%?

Criza a lovit si in proprietarii de masini de zeci de mii de euro, care se vad nevoiti sa-si moneteze instalatii de gaz menite sa reduca sumele pe care le dau pe carburanti.

Astfel, numarul de romani care isi monteaza pe autoturisme astfel de dispozitive a crescut de patru ori, comparativ cu anii trecuti. Cu ajutorul unei instalatii de gaz, proprietarul unei masini isi poate reduce consumul lunar cu 50%, conform Pro Tv.

“Trebuie sa ne conformam si sa gasim portite pentru a fi cat mai economi intr-o lume care e doar de consum. La 3.000 de kilometri pe luna faci o economie de 60-70 de milioane”, spune un sofer care a decis sa faca un astfel de artificiu la consum.

Avand in vedere numarul tot mai mare de cereri, service-urile care monteaza instalatii GPL lucreaza numai cu programari, caci nu pot rezolva mai mult de 10 cereri pe zi.

La fel de bine le merge si importatorilor de astfel de dispozitive, caci aduc si vand cel putin 2.000 de astfel de instalatii luna de luna.

“La nivel national, anul trecut, s-au vandut in jur de 30.000 de unitati, iar la inceputul acestui an s-a observat o crestere de 35% fata de primele luni ale anului trecut”, spune Silviu Raicea, importator instalatii de gaz.

Analistii spun ca acest comportament este firesc in conditiile in care benzina costa, in 2009, 3,2 lei litrul, iar in 2011 a ajuns la 5,4 lei.

Cea mai ieftina instalatie de gaz costa 2.000 de lei, dar, in functie de masina si de capacitatea motorului, poate ajunge si la 8.000 de lei. Avantajul este ca in 5 luni investitia este amortizata.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente