Cris-Tim a inaugurat ferma EcoFarm, la Boldesti-Scaieni, in Prahova

0
1072
Fermele ecologice mici vor primi sprijin de la Guvern
Cris-Tim a inaugurat ieri ferma EcoFarm, la Boldesti-Scaieni, in Prahova

Grupul Cris-Tim a inaugurat ieri, in Boldesti-Scaieni, din judetul Prahova, ferma EcoFarm una dintre cele mai moderne ferme de crestere a animalelor (570 capete bovine Montbeliarde) si producere de cereale si furaje (800 ha teren agricol) din tara.

La eveniment a participat si Daniel Constantin, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Inaugurarea EcoFerm, amplasata in localitatea Boldesti-Scaieni, jud. Prahova, a coincis cu extinderea domeniului de activitate a Grupului Cris-Tim si in domeniul lactatelor, astazi fiind lansata si gama de produse “Mandruta” cuprinzand, pentru inceput, lapte proaspat, lapte batut, sana, iaurt si smantana.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vizitat fabrica de procesare a laptelui finalizata in anul 2012 in urma unei infuzii de capital de 720.000 euro, care va procesa exclusiv laptele obtinut in ferma proprie, precum si grajdul ultamoderm a carui valoare se ridica la 675.000 de euro si in care intreaga activitate este computerizata, fiind atent monitorizate aspectele tinand de sanatatea si productivitatea animalelor.

“Faptul ca aceasta ferma moderna se afla astazi intr-un proces de conversie pentru a obtine productie bio, este un exemplu laudabil, pentru ca vorbim de un jucator mare, si nu de un producator mic care se orienteaza catre productia bio. Pe aceasta zona exista o nisa foarte importanta pentru Romania si pe piata interna, dar si pe piata internationala. De asemenea, este laudabila intiatiava de a avea un concept integrat, lucru care este benefic si pentru cetatean, pentru ca produsul final este mult mai ieftin. Pornind de la productia vegetala si ajungand pana la desfacere in magazine proprii, lucrul acesta a eficientizat foarte mult activitatea”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.