Croissant cu margarina

CE BEM, CE MINCAM
Combinatia de ingrediente din acest produs este pe-riculoasa pentru majoritatea consumatorilor din cauza marga-rinei si a aditivilor alimentari.

Produsul „Croissant cu cre-ma de cacao 7 days” are o lista de ingrediente foarte lunga. De pe aceasta citim: „faina de griu, crema de cacao 27% (zahar, grasimi vegetale partial hidrogenate, apa, cacao pudra cu con-tinut scazut de grasime 7%, lapte praf degresat, alcool, emulgator (esteri ai acidului lactic de mono si digliceride ale acizilor grasi E472b), aroma de vanilie, agent de gelifiere (alginat de sodiu E401), conservant (sorbat de potasiu E202 0,1%), margarina (grasimi vegetale partial hidrogenate), apa, sare, emulgator (mono si digliceride ale acizilor grasi E471), acidifiant (acid citric E330), aroma, conservant (sorbat de potasiu E202 0,1), zahar, stabilizator (mono si digliceride ale acizilor grasi E471), galbenus de ou, drojdie, umectanti (glicerol E422, sorbitol E420), sare, aroma de vanilie, colorant (betacaroten E160), conservant (propionat de calciu E282 0,1% ). Produsul poate contine urme de alune, soia”.

ANALIZA. Profesorul doctor Mencinicopschi descrie croissantul analizat: „Produs de patiserie, cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide, cu absorbtie len-ta si rapida, grasimi partial hidroge-nate in combinatie cu aditivi alimentari”. Acestia fac parte din categoria conservantilor, emulgatorilor, agen-tilor de gelifiere, acidifiantilor, stabilizatorilor, umectantilor. Aceasta combinatie nefericita specifica alimentelor moderne rafinate este peri-culoasa pentru sanatate atit prin continutul ridicat de glucide, cit si din cauza grasimilor hidrogenate, care imprima totodata si o densitate energetica foarte mare.

CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, adoles-cen-tilor, fe-meilor insarcinate si care alap-teaza, supraponderalilor si obe-zilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare si cerebrovasculare, hiper-ten-sivilor, suferinzilor de cancer, celor cu sindrom metabolic, cu status pro-infla-mator sistemic. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medi-cu-lui curant. Consumatorii vor tine cont de aportul de sare pentru a nu de-pasi doza zilnica recomandata de 6 g. Persoanele cu intoleranta la lactoza il vor testa in prealabil. Crois-san-tul este interzis suferinzilor de ce-liachie.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentVulcan din Chile, activ dupa 450 de ani
Articolul următorLa training eco

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente