Crosul Padurii, eveniment caritabil pentru cresterea Padurii Copiilor

Crosul Padurii, eveniment caritabil pentru cresterea Padurii Copiilor

Crosul Padurii este un eveniment sportiv de strangere de fonduri cu traditie pentru programul “Adopta un copac!”, organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila. Cu fondurile obtinute se va continua activitatea de plantare a cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania.

Asociatia ViitorPlus si partenerii sai organizeaza ce-a de-a IV-a editie a Crosului Padurii, in dimineata zilei de 4 noiembrie 2012, in Parcul Tineretului, la care sunt asteptati sa participe peste 600 de alergatori. Cunoscut in anii anteriori si ca antrenament al Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, anul acesta Crosul Padurii vine la aproape o luna dupa, timp in care alergatorii si-au refacut fortele pentru o noua runda de sport in slujba unei cauze nobile.

Participanti la Crosul de duminica aceasta vor alerga pentru Padurea Copiilor. Padurea Copiilor este o campanie a programului “Adopta un copac!”, prin care se doreste plantare cate un puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania. In primavara acestui an, au fost plantati primii 5.000 de puieti ai campaniei, iar in toamna aceasta urmeaza a fi plantati inca 10.000 de puieti, in comuna Poroschia din judetul Teleorman. Pana in prezent, in cadrul programului “Adopta un copac!” s-au plantat peste 180.000 de puieti in 5 locatii: in comunele Vilcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi; Bragadiru din judetul Ilfov; Draganesti-Vlasca si Poroschia, judetul Teleorman – unele din cele mai slab impadurite judete din tara.

Crosul Padurii va cuprinde 3 probe la care se pot inscrie sustinatorii Padurii Copiilor: Cursa Lunga de 10 km, Cursa Populara de 3 km si Cursa Copiilor de 1 km. Evenimentul va cuprinde si Marsul Bebelusilor, organizat impreuna cu cei de la Active Baby. Parintii cu copii de pana la 1 an sunt invitati sa participe la acest mars pentru a arata ca trebuie sa ne crestem padurile asa cum ne crestem si copiii, daca vrem ca acestia sa respire aer curat si sa creasca intr-un mediu inconjurator sanatos.

Crosul Padurii este organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, Asociatia Bucharest Running Club si Ro Club Maraton. Partenerii evenimentului sunt: Metro Cash&Carry, Nutrilite, BodyExprim, Rentrop&Straton, Adidas Body Care, ApaNova Bucuresti, Eventix, Mediadocs Junior, Qual media.
Parteneri media: alerg.ro, copilul.ro, insport.ro, liberinmiscare.ro, romaniapozitiva.ro, sustinem.info, 4run.ro, inparc.ro, qbebe.ro.

***
Despre ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila
ViitorPlus este o organizatie nonprofit care deruleaza din 2006 proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii textile naturale, constructie de colectoare solare si dotare a unor obiective sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare ce utilizeaza energia soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale si de mediu in diferite judete ale tarii precum, Constanta, Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman sau in Bucuresti.
Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizatiei, care au primit premii in cadrul mai multor editii ale “Galei Societatii Civile”, sunt “Adopta un copac!”, “Atelierul de panza”, “Recicleta” si “Valea Teleajenului Ecomunitatea ta!”.

Pentru mai multe informatii despre Crosul Padurii, accesati www.crosulpadurii.ro sau pagina de Facebook (https://www.facebook.com). De asemenea, o puteti contacta pe Lia BOLTE, Manager eveniment, pe e-mail [email protected] sau telefonic 0736.889.532.
[email protected]
http://www.viitorplus.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente