Cruzime fara margini! Zeci de cai, biciuiti cu bestialitate la targul de animale din Godinesti

Noi imagini socante cu animale care cad victime, fara vreo vina, furiei oarbe a stapanilor lor, cutremura opinia publica, insa lasa, se pare, fara reactie reprezentantii autoritatilor veterinare din Gorj.
cai chinuiti
Potrivit RealitateaTV, chiar sub ochii medicilor de la Directia Sanitar Veterinara Gorj, zeci de cai au fost biciuiti, vineri, la targul de animale din comuna Godinesti. Violenta ar fi necesara, sustin stapanii, pentru a demonstra potentialilor cumparatori ca patrupedele sunt rezistente la munca grea.

Vanzatorii obliga animalele, sub amenintarea biciului, sa treaca anumite “probe” pentru a scoate bani frumosi pe ei. Una dintre aceste incercari presupune ca respectivul cal trebuie sa traga carute incarcate cu bucati de beton. Daca, extenuati, caii se opresc, sunt batuti cu cruzime pana o pornesc din nou din loc. Martorii povestesc ca procedura este des intalnita la targurile de animale, pentru simplul fapt ca proprietarii trebuie sa demonstreze musteriilor ca animalele pe care le vand pot cara greutati mari, pe distante cat lungi. Imaginile extrem de dure s-au derulat, potrivit RealitateaTV, chiar sub ochii medicilor de la Directia Sanitar Veterinara Gorj si ai vizitatorilor targului respectiv, unii dintre ei cu copii mici in brate.

In Romania, exista o lege privind protectia animalelor care prevede ca supunerea unui animal la rele tratamente se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani sau cu amenda penala de la 1.000 lei la 10.000 lei, precum si confiscarea animalelor.

Sursa: Ziua

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente