Nu e banc! O oaie s-a urcat pe acoperisul unei cladiri cu doua etaje

De pisici care, odata ajunse in varful unui copac, nu au mai putut sa se dea jos singure, am mai auzit. Dar de o oaie care sa se catere pe acoperisul unei case cu doua etaje, in cautare de iarba, mai rar.
oaie

Pana si pompierilor britanici, veniti cu mai multe autospeciale pentru a da jos nazdravana mioara, le-a venit cu greu sa creada ca ceea ce vad inaintea ochilor este realitate, si nu basm. Din fericire, intamplarea a avut un final fericit, oaia cu aptitudini de atleta ajungand, cu bine, pe iarba.
Chemati de vecinii proprietarilor unei case din Harrogate, North Yorkshire, pentru a salva o…oaie de pe acoperisul unui imobilul cu doua etaje, pompierii britanici au crezut, initial, ca este vorba de o gluma. Odata ajunsi la fata locului, au constatat ca, intr-adevar, o mare de lana se plimba de colo-colo, pe casa, si manca iarba crescuta intre placile de tigla. Se pare ca animalul s-ar fi plimbat, liber, prin gradina casei, pana cand, la un moment dat, ar fi sarit pe acoperisul unei magazii, si de acolo ar fi ajuns tocmai pe acoperisul cladirii cu doua niveluri. Pompierii au sosit la fata locului si s-au straduit, cu ajutorul unor platforme cu scari rabatabile, sa ajunga la oaie. Speriat, animalul a incercat sa fuga din mainile pompierilor si a cazut, rupandu-si unul dintre picioarele din spate. „Cu siguranta este cel mai neobisnuit animal pe care l-am salvat pana acum, de pe un acoperis. A alunecat de pe acoperis si a cazut. Nu a fost lovita grav, dar si-a rupt un picior. Am lasat animalul in grija vecinilor, pana la venirea proprietarilor sai. Am facut tot ce se putea pentru ca aceasta sa ajunga, in siguranta, in tarcul sau”, sustine Ben Cairns, reprezentant al Brigazii de Pompieri din Harrogate, citat de „Daily Mail”.

Sursa: Ziua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *