Eco de cinci stele in Delta Dunarii

Complexul ecologic de cinci stele Delta Nature Resort s-a impus din 2005 ca o excelenta destinatie turistica, reusind de la an la an sa atraga din ce in ce mai multi oaspeti, oferindu-le acestora servicii de cea mai buna calitate.
hotel ecologic delta dunarii
Turistii care aleg baza de la Somova beneficiaza de pachete de programe care ii ajuta sa descopere sau sa inteleaga mai bine fascinanta lume din nordul Dobrogei.

Aflat chiar la limita Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, resortul beneficiaza de o excelenta priveliste, in fata deschizindu-se complexul de lacuri Somova-Parches. Complexul a fost construit chiar la granita Rezervatiei, pentru a evita impactul asupra mediului. Un astfel de complex trebuie sa fie traditional, dar modern in acelasi timp, pentru ca turistul sa simta natura, dar trebuie sa fie situat foarte aproape de un spital si de surse de aprovizionare. Este o baza turistica pentru clienti de cinci stele, interesati sa vina si sa viziteze Delta timp de opt ore, in soare si vint, dar care sa aiba tot confortul la intoarcerea in baza. Beneficiind de 30 de vile, sala de conferinte, sala de sport, piscina si terenuri de tenis, complexul poate insemna optiunea ideala pentru o vacanta in Delta.

DE LUX. Baza se adreseaza in special turistilor care prefera serviciile de lux, intr-o atmosfera de respect pentru natura si care apreciaza unicitatea si valoarea inestimabila a Deltei Dunarii. Pe linga serviciile oferite in interiorul complexului, administratorii bazei le propun turistilor si excursii in Rezervatie si in toata partea de nord a Dobrogei.
Dupa cum se stie, in Delta Dunarii exista nu mai putin de 19 trasee pentru turisti. Potrivit legilor, aceste trasee ar fi trebuit inlocuite la anumite intervale, pentru a da naturii posibilitatea sa se refaca in urma impactului generat de turisti (combustibil, gunoaie, zgomot). Administratorii resortului de la Somova au ales sa nu-i duca pe turisti in acele zone care prezinta deja probleme serioase.

RESPECT PENTRU NATURA. In schimb, cei care se cazeaza la hotelul de lux pot face turul minastirilor din nordul Drobrogei, podgoriilor si cramelor din zona, dar ii pot intilni si pe producatorii traditionali de miere, vin sau alte preparate traditionale.
hotel ecologic
“Respectul pentru natura, pentru biodiversitate, pentru traditii este unul dintre cele mai importante principii cu care am pornit la drum. Turistii nostri se pot bucura de bogatiile si frumusetile Deltei, dar in acelasi timp si de produsele traditionale ale localnicilor din zona – de la care ne aprovizionam si noi, ocazional, pentru complex – si de viata monahala din aceasta parte a tarii”, a spus administratorul Delta Nature Resort, Virgil Munteanu.

INCLUS IN GHIDUL LONELY PLANET
. Delta Nature Resort a atras primul articol pozitiv despre Romania publicat in ultimii 15 ani in prestigiosul jurnal britanic The Independent. In toamna anului trecut, revista Vogue a declarat Delta Dunarii destinatia anului 2006 si a recomandat cititorilor sai sa viziteze mai ales ministatiunea turistica de la Somova. Citeva luni mai tirziu, cunoscutul ghid de calatorii Lonely Planet a inclus Delta Nature intr-un top al celor mai importante 10 statiuni ecologice de lux din lume in anul 2006. Delta Nature Resort a fost singurul complex din Europa inclus in acest clasament, alaturi de locatii de lux din Dubai, Australia, Chile sau Ecuador. Lonely Planet recomanda aceste destinatii, considerindu-le ideale pentru cei care doresc o vacanta in care sa combine luxul cu specificul local al zonei vizitate.
Materialul a fost preluat si comentat pe larg de cotidianul The Guardian. Succesul comercial al bazei nu a intirziat sa apara. Zeci de companii si-au lansat produse aici. Directori si personal din conducerea unor mari concerne au petrecut vacante sau week-end-uri aici.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente