Cu grija pentru mediu!

0
380

Primaria Sectorului 1 va scapa de echipamentele electrice, electronice si electrocasnice

Din grija pentru mediu si pentru sanatatea locuitorilor Capitalei, Primaria Sectorului 1 a lansat un program de colectare gratuita a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice(DEEE).
Incepand de duminica, 16 martie 2008, in fiecare luna, timp de un an, firma Romprest si Asociatia Environ (partenerii primariei in derularea acestei campanii) vor ridica gratuit deseurile electrice, electronice si electrocasnice din Sectorul 1.
„Deseurile electronice, electrice si electrocasnice sunt un pericol pentru mediu. Lasate la voia intamplarii pe spatiile verzi sau pe strada, ele ne pot afecta sanatatea.Grija pentru mediu incepe de la noi de acasa”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Primaria ii roaga pe cetatenii Sectorului 1, ca, in a doua duminica a fiecarei luni din perioada campaniei, sa scoata in fata imobilului de domiciliu monitoarele de calculator, televizoarele, aparatele de radio, frigiderele, masinile de spalat sau alte echipamente electrocasnice vechi, iar societatea de salubritate ROMPREST le va ridica. De asemenea, administratia locala le solicita locuitorilor Sectorului 1 sa nu arunce, alaturi de echipamentele electrocasnice vechi, si resturi menajere sau materiale de constructii.
Echipamentele electrocasnice colectate vor fi preluate de catre Asociatia „Environ” in vederea tratarii lor ecologice, valorificarii si reciclarii in conformitate cu legislatia europeana de mediu, actiune ce se deruleaza in cadrul Campaniei de Colectare a Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice.
Campania se va desfasura pe o perioada de un an si are ca obiectiv informarea si educarea cetatenilor, responsabilizarea acestora in ceea ce priveste reducerea la minim a impactului deseurilor asupra mediului si sanatatii umane.
Informatii suplimentare despre programul de colectare a deseurilor electronice pot fi obtinute la Tel. Verde 0800.800.111- numar de telefon apelabil gratuit 24 de ore din 24 – sau de pe www.primariasector1.ro

Sursa: Biroul de Presa al Primariei Sectorului 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.