Culita Tarata mai aduce 500.000 puieti de salcami de la Constanta

0
598
Culiță Tărâță mai aduce 500.000 puieți de salcâmi de la Constanța
Culita Tarata mai aduce 500.000 puieti de salcami de la Constanta
Culita Tarata mai aduce 500.000 puieti de salcami de la Constanta

Consiliul Judetean Neamt va continua actiunea de creare de perdele forestiere pe marginea drumurilor din judet si in acest an. Astfel, in 2014, presedintele Culita Tarata intentioneaza plantarea, in prima faza a 500.000 de puieti de salcam. Acest necesar a fost stabilit – dupa cum precizeaza o informare remisa de Dan Ailincai, purtatorul de cuvant al institutiei – in baza solicitarilor primite de la primariile locale din judet. Sursa citata ofera si un exemplu, ” primaria comunei Margineni, care intentioneaza sa planteze arbori de jur imprejurul terenului de sport”. De asemenea, mentioneaza ca ”Tot in viitorul apropiat, in baza unei solicitari a Consiliului Judetean Neamt, primariile vor identifica noi zone pentru plantat arbori”.

Din informarea de presa mai rezulta ca si in acest an puietii vor fi luati de la Constanta intrucat Culita Tarata nu a putut pune in practica dorinta de a realize o pepeniera in judetul Neamt. “Unul din obiectivele principale ale dlui. Presedinte Culita Tarata la instalarea in fruntea Consiliului Judetean Neamt a fost infiintarea perdelelor forestiere de protectie.

Avand ca ascendent experienta sa din domeniul in care si-a desfasurat zeci de ani activitatea, dar si din exemplul altor judete, dl. Culita Tarata a reusit sa convinga majoritatea primarilor din judet de utilitatea acestor perdele de protectie, care au, pe langa rolul de a proteja drumurile de excesul de zapada din timpul iernilor, si pe acela de a proteja culturile agricole de praf, vanturi puternice si viscole, schimband microclimatul in sensul respectarii normelor de mediu ale Uniunii Europene.

In intentia dlui. Presedinte Tarata a stat infiintarea, la nivelul judetului Neamt, a unei pepiniere in care sa se cultive puietii necesari realizarii perdelelor forestiere. S-a reusit identificarea si pregatirea unei suprafete de teren de aproximativ 10 hectare pentru amenajarea pepinierei, dar, din pacate, bugetul pentru anul 2014, in forma in care a fost corectat si votat de plenul Consiliului Judetean, nu permite realizarea in acest an a pepinierei.

Date fiind conditiile actuale, in care nu s-a putut realiza pepiniera proprie, si in acest an se va folosi sprijinul Consiliului Judetean Constanta”, mai precizeaza Dan Ailincai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.