Cum blocheaza Guvernul turismul din Delta

0
459
Pun pe fugă operatorii de turism
Pun pe fuga operatorii de turism

Proiectul de hotarare de Guvern care prevede interzicerea motoarelor puternice in Rezervatia Deltei Dunarii ar putea bloca orice fel de activitate turistica si ar putea aduce in faliment oamenii care traiesc din turism. Ministerul Mediului a propus ca ambarcatiunile cu motoare mai mari de 15 KW sa nu aiba acces pe unele dintre cele mai interesante canale ale Deltei.

„Pentru noi asta ar putea sa insemne finalul activitatii din turism. Sunt investitori care si-au facut credite ipotecare pentru a-si lua ambarcatiuni, iar acum nu au cum sa isi scoata banii. Turistii cand vin in delta vor sa se plimbe pe canale, nu sa stea la hotel sa sa se uite in jur“, explica Daniel Ilusca, unul dintre operatorii din zona Crisan.

Acesta a mai precizat ca este aproape imposibil sa circuli pe canale cu o lotca si sa dai la rame. La fel de greu este sa circuli cu motoare atat de mici: „Sa dea la rame toata ziua cine a propus aceasta lege. Iar cu motoarele mici sa incerce oricine sa mearga pe lacurile din Delta. La noi lacurile sunt pline de iarba, cu motor de 25 de cai nu mergi mai mult de 10 minute ca se strica“, a mai adaugat Ilusca.

Cititi maine in Adevarul de Tulcea cum se aplica reglementarile privind carburantul fara acciza pentru operatorii din delta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.