Cum imbunatatesti calitatea aerului din casa

Casa in care intretinerea este cu 80% mai mica. Cum arata prima locuinta verde de lux din Romania
Cum imbunatatesti calitatea aerului din casa
Cum imbunatatesti calitatea aerului din casa

Calitatea aerului din casa este esentiala, iar orice test o sa dovdeasca ca, deseori, aerul din casa este mai nociv decat cel din zonele poluate ale orasului pentru ca ventilatia are mult de suferit, dar si pentru ca este poluata cu tot felul de surse de noxe.

Principalul rol al unei locuinte este acela de a oferi un mediu sanatos, placut si armonios si de a depinde cat mai putin posibil de factorii exteriori – conditii meteorologice, vizuale sau acustice.

Pentru a imbunatati calitatea aerului din casa trebuie, mai intai de toate, sa cunosti care sunt factorii care pot duce la alterarea si contaminarea acestuia. In principiu, sursele interioare de poluare pot fi clasificate in trei mari categorii, fiecare in parte influentand calitatea aerului din casa.

Poluantii chimici: din mediul ambiant, apa, emisi de materiale de constructii, mobilier, produse de intretinere. Covoarele, mobila noua, o noua zugraveala, apa tratata cu clor altereaza calitatea aerului din casa.

calitatea aerului din casa (2)Poluantii fizici: umiditatea excesiva, radonul radioactiv din materialele de constructie, praful, fibrele (fibre sintetice si azbest), campurile electrice si magnetice, campurile electromagnetice de joasa si inalta frecventa) duc la contaminarea si strica calitatea aerului din casa.

Poluantii biologici: microbii, virusii, bacteriile, polenul si mirosurile (mirosul presupune existenta de particule in aer) animale de casa, acarieni, gandaci, plante de interior, mucegai etc..

Iata care sunt cele mai simple modalitati care imbunatatesc calitatea aerului din casa.

Deschide larg ferestrele – cu cat intra mai mult aer din exterior cu atat mai bine. Fa in asa fel incat aerul sa circule prin casa, calea cea mai sigura care duce la improspatarea aerului din casa.

Cat mai multe plante. Plantati in curtea exterioara arbusti ornamentali la o distanta de aprox opt metri de ferestrele casei si cat mai aproape de strada. Nu neglija nici plantele de interior. Rolul acestora este de a indeparta din aer toxinele periculoase precum: monoxidul de carbon, benzenul sau aldehida formica.

Scutura si indeparteaza praful periodic, folosind pe cat posibil produse de curatat ecologice si dispozitive de purificare a aerului, atunci cand folosesti aspiratoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *