Cum sa alegem fructul cel mai bun?

Fructele sunt alimentele indicate in dietele de slabit, in tratamentul bolnavilor, in detoxifierea organismului sau pur si simplu ca hrana. Ceea ce le face atat de recomandate este tocmai faptul ca sunt o excelenta sursa de minerale, vitamine si enzime.

Fructele si sucul lor natural au si rol de a hidrata organismul si un efect tonic asupra corpului. Este mult mai bine sa consumati aceste fructe proaspete si crude, pentru ca vitaminele sa fie disponibile in intregime.

O cantitate suficienta de fructe, zilnic, este vitala pentru mentinerea unui organism sanatos, tocmai de aceea iata cateva detalii despre cum sa le alegeti pe cele mai bune:

– In primul rand fructele nu ar trebui sa aiba un miros foarte puternic. Un miros tare nu este semn de prospetime.

– Tine-l in mana si verifica-i textura. Anumite fructe trebuie sa fie moi cum sunt avocado, kiwi, insa altele trebuie sa fie dimpotriva tari: merele, piersicile, portocalele etc.

Cumpara fructe uscate fara adaos de zahar. Fructele uscate sunt o sursa bogata de fibre, dar in acelasi timp sunt mai bogate in calorii decat fructele proaspete.

– In cazul in care cumperi un fruct deja ambalat, citeste cu atentie eticheta. Opteaza pentru fructele refrigerate, fara adaos de zahar.

De la banane… la rodii

Bananele sunt foarte bogate in minerale (potasiu, calciu) si vitamine B6, C, dar si fibre. Cand alegeti bananele este bine sa stiti ca acestea trebuie sa fie galbene, cu foarte putine pete maronii. Bananele se pastreaza doar cateva zile la temperatura camerei. Bananele coapte pot fi depozitate, la temperaturi scazute, doar pentru cateva zile intrucat temperaturile scazute opresc procesul de coacere. Tinute, insa, prea mult, vor aparea petele maronii.

Portocalele sunt o sursa importanta de vitamina C, un puternic antioxidant de aceea sunt indicate pentru prevenirea racelilor. Cand alegeti portocalele acestea trebuie sa fie tari, cu coaja subtire pentru a le stoarce si cu coaja mai groasa pentru a le consuma ca atare.

Ananasul contine importante cantitati de hidrati de carbon, fibre vegetale, vitamina C. In momentul in care il luati in mana, acesta trebuie sa cedeze putin la apasarea cu degetul. Acest lucru inseamna ca este copt si poate fi mancat imediat. Pulpa fructului este galbuie, are un gust dulce-acrisor si are o aroma specifica.

Grepfruitul este un fruct deosebit de bogat in vitamina C, fibre si folati. Acesta trebuie sa fie greu, tare si cu coaja subtire. La temperatura camerei rezista pana la 10 zile, iar in frigider aproximativ doua saptamani.

Rodiile sunt de asemenea fructe bogate in vitamina C, insa pe langa aceasta mai contin si fier. In momentul cumpararii, acestea trebuie sa fie grele, iar coaja sa fie lucioasa. In frigider rezista maximum doua saptamani.

Sursa: Sanatate Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *