Vitamina B17, fructe uscate si samburi de migdale impotriva cancerului

In volumul sau „World Without Cancer ”, autorul american Edward Griffin descrie adevarul despre o descoperire mai veche, ascunsa cu grija de marele public, si anume proprietatile curative ale vitaminei B17, numita si laetril sau amigdalina, scrie EsoReiter. Este un fapt demonstrat: aceasta substanta distruge repede celulele canceroase. Autorul ofera mai multe informatii despre vindecarea…

Citește mai departe
Strugurii si vinul rosu contribuie la arderea grasimilor

Un proiect de cercetare ar putea duce la scaderea cu 95% a continutului de dioxid de sufl din vin

Cercetatorii europeni au inregistrat progrese in directia identificarii unei alternative la adaugarea de dioxid de sulf in compozitia vinului rosu si a altor produse alimentare, cum ar fi fructele uscate, informeaza un comunicat al Comisiei Europene (CE) dat publicitatii vineri la Bruxelles. Dioxidul de sulf (SO2), etichetat E220 pe ambalajele alimentelor, este utilizat drept conservant…

Citește mai departe

Secretele sapunului natural

Oamenii fabrica sapun inca de acum 3000 de ani. Acesta este rezultatul reactiei a trei elemente pure: soda, grasime si lichid (apa sau lapte). Aceasta reactie poarta denumirea de saponificare. Soda caustica este materia prima, alaturi de grasime, si trebuie manipulata cu atentie deoarece poate produce arsuri. De aceea este indicat sa ai in apropiere…

Citește mai departe

Zaharul alb (rafinat)

La orice aliment neatins de mana omeneasca, partile componente se gasesc intr-o relatie armonioasa. Aceasta este important indeosebi in digestie, pentru ca in metabolism, un aliment are neaparat nevoie de celalalt. Asa este, de exemplu, la grau. Taratele sunt indispensabile pentru transformarea amidonului ce se gaseste in interiorul graului – grauntelui (faina alba). Taratele contin,…

Citește mai departe

Retete sanatoase de post

E post si, in plus, vreti sa si slabiti. Puteti sa respectati ambele conditii, adoptand cateva retete… sanatoase si la indemana. Astfel, la micul dejun puteti opta pentru: 3-4 linguri musli inmuiat cu suc de fructe proaspete (mere, portocale, mandarine); doua felii de paine graham cu miere; 1 felie cascaval vegetal sau tofu si rosii;…

Citește mai departe