Cum speli rufele ecologic si economic

Cum speli rufele ecologic si economic
Cum speli rufele ecologic si economic

Lumea in care traim devine din ce in ce mai obsedata de curatenie. O la fel de mare grija ar trebui sa o avem si de mediul inconjurator. Iata cum…

Pijamaua cu care copilul a dormit doar o noapte, prosopul cu care te-ai sters o data, dupa dus, camasa sotului, pe care abia ai adus-o de la magazin… De ce sa le speli? Nimeni nu spune sa umblam imbracati murdar, dar nici sa te apuci sa speli degeaba.

2. Redu consumul de detergent
Cantitatile recomandate pe ambalajele de detergenti sunt calculate pentru haine cu adevarat murdare. Pentru spalarile obisnuite, le poti reduce fara teama ca rufele tale vor fi mai putin curate.

3. Apa oxigenata in loc de clor
E firesc sa-ti doresti rufe de un alb stralucitor, asa ca folosesti inalbitori „revolutionari”, pe baza de clor, ca sa obtii lenjeria imaculata. Pentru tesaturi, sunt foarte buni, dar mediul are de suferit. In locul clorului, incearca inalbitorii pe baza de peroxid de hidrogen (apa oxigenata, mai exact), sub forma lichida sau de pudra.

4. Foloseste detergent ecologic
Indiferent ca sunt pudra sau lichizi, cumpara doar detergenti a caror eticheta te asigura ca sunt biodegradabili. Iar daca ai de ales, foloseste mai degraba un sapun de rufe facut in gospodarie, in locul unuia furnizat de industria chimica.

5. Mai putin balsam de rufe
In special pentru cele care folosesc masini de spalat automate, balsamul de rufe este indispensabil. Poti incerca insa si cu 60 ml de solutie de bicarbonat de sodiu adaugata la ciclul de spalare si 60 ml de otet la clatire. Acestea impiedica electrizarea ulterioara a tesaturilor si elimina orice reziduu chimic din materialele noi.

6. Usuca rufele pe franghie
Lenjeria uscata in aer liber se uzeaza mai incet, miroase mult mai frumos decat cea din uscatorul masinii de spalat, iar consumul de electricitate este nul. Asadar, franghia de rufe ajuta atat mediul, cat si portofelul! Iarna, foloseste uscatoarele pliante; in felul acesta, umezesti si aerul din repectiva incapere, deteriorat de caldura sobei sau a caloriferelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *