Secretar de Stat: Sunt sanse foarte mari pentru deschiderea unui zacamant nou de uraniu

0
332
Proiectul minei de uraniu din comuna Grinţieş, judeţul Neamţ, blocat de lipsa banilor
Secretar de Stat: Sunt sanse foarte mari pentru deschiderea unui zacamant nou de uraniu
Secretar de Stat: Sunt sanse foarte mari pentru deschiderea unui zacamant nou de uraniu

Secretarul de Stat in Departamentul pentru Energie al Ministerului Economiei, Maricel Popa a declarat ca sunt sanse foarte mari de a gasi finantare pentru deschiderea zacamantului de la Tulghes-Grinties, conform unui comunicat de presa.

Domnia sa a apreciat ca in contextul actual international, trebuie sa punem baza dezvoltarii sectorului mineritului in uraniu. „Astfel, va pot spune ca sunt sanse de foarte mari de a gasi finantare pentru deschiderea zacamantului de la Tulghes-Grinties. Nu se va inchide mina de la Crucea, ci se va dezvolta un alt perimetru care va ingloba resursa umana si profesionalismul angajatilor de la Sucursala Suceava”, a mentionat Popa.
Compania Nationala a Uraniului (CNU) – Sucursala Suceava, a aniversat, vineri, 30 de ani de la punerea in exploatare a zacamantului de uraniu Crucea-Botusana, potrivit unui comunicat de presa.

Secretarul de Stat Maricel Popa a transmis mesajul conducerii Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie, prin care a felicitat compania pentru intreaga activitate si a prezentat perspectivele exploatarii zacamintelor de uraniu din zona. „Va felicit cu ocazia implinirii a 30 de ani de minerit in localitatea dumneavoastra. Mineritul a avut intotdeauna un rol deosebit de important in dezvoltarea industriei prelucratoare, dar si a zonelor geografice cu traditie in aceasta activitate. In cei 30 de ani de activitate, personalul activ la mina Crucea a reusit sa atinga maturitatea necesara pentru a depasi greutatile inevitabile in perioada de tranzitie si sa mentina activitatea miniera pentru asigurarea exploatarii zacamantului de uraniu”,a declara domnia sa.

Directorul General al CNU, Ioan Moraru, a precizat: „Evenimentul aniversar se desfasoara sub semnul optimismului si al sperantei ca activitatea miniera pe valea Bistritei are viitor. Orice activitate economica este strans legata de trei dimensiuni, prima presupune sa ai resursa, acea resursa care poate fi valorificata, in al doilea rand sa ai desfacerea acesteia si in al treilea rand sa-ti calibrezi resursa umana cu specialisti, astfel rezultand in cele din urma o activitate fezabila, aducatoare de profit, asa cum este in momentul de fata activitatea Companiei Nationale a Uraniului S.A”.
Compania Nationala a Uraniului S.A., aflata in portofoliul Ministerului Economiei – Departamentul pentru Energie, a fost infiintata in anul 1997 si are in administrare resursele minerale de uraniu existente in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.