Multi cred ca mancarea gatita la cuptoarele cu microunde devine mancare radioactiva. Adevarul este ca undele folosite de aceste cuptoare se afla in aceiasi clasa cu undele radio, sustin specialistii.
Cuptoarele cu microunde au abilitatea de a face plasticul sa transfere substantele toxice in alimente. De aceea, nu este recomandata folosirea vaselor din acest material pentru incalzirea alimentelor.
Microundele mai au dezavantajul ca nu incalzesc uniform si astfel apar locuri calde si locuri reci in compozitia alimentului. Acesta este un motiv pentru care nu este recomandata incalzirea laptelui pentru bebelus sau dezinfectarea anumitor lucruri cu ajutorul cuptorului cu microunde. Desi nu s-a demonstrat ca cuptoarele cu microunde radiaza, in mult tari s-a stabilit ca 5 miliwati pe cm patrat sa fie cantitatea maxima admisa de radiatii, pe care un cuptor o poate pierde. Aceasta este recomandarea Autoritatii de Reglemetare a Alimentatiei si Medicamentului din SUA. (S.C.)
Sursa: Gandul