Curand, harta geologica a Terrei pe internet

harta geologicaGoogle Earth, site-ul gratuit care ne permite sa vizitam din fata calculatorului, cu ajutorul fotografiilor satelit, intreaga planeta, face rivali.

Prima harta digitala geologica a Pamantului este in constructie si ar trebui sa fie curand completa.O statistica cu privire la progresele de lucru a fost prezentata la al 33-lea Congres International de Geologie, care se incheie joi,la
Oslo.

Proiectul, botezat OneGeology( http://portal.onegeology.org/) ar trebui sa permita vizualizarea subsolului tuturor terenurilor care apar la suprafata pe scara de1/1 000 000(1 cm reprezinta 10 kilometri).Aproape 3 sferturi de terenuri sunt acoperite.

Pe viitor, harti cu scari mai detaliate vor fi puse in aplicare si conexiunile vor putea fi facute cu date relative pe terenurile oceanice.

Concret, site-ul nu aduce noutati stiintifice, el are scopul de a aduna date publice, dar deseori neaccesibile si izolate cate un pic peste tot, pentru a le face disponibile tuturor.Intr-adevar, OneGeologie constituie o noua etapa in globalizarea informatiei geografice.

Chiar daca este sigur ca noul site nu va atrage atat de multa atentie ca Google Earth, el ar trebui sa fie util pentru multi profesionisti si amatori .Initiatorii sai au de gand sa-i amelioreze functionalitatea ca sa fie accesibil elevilor si unui public vizat.

Lansat in martie 2007 de British Geological Survey(BGS), proiectul este sustinut de UNESCO si de alte cinci agentii ONU.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente