Amenzi de pana la 500 de lei pentru cei care nu curata dupa animale de companie

Amenzi de pân? la 500 de lei pentru cei care nu cur??? dup? animale de companie
Amenzi de pana la 500 de lei pentru cei care nu curata dupa animale de companie
Amenzi de pana la 500 de lei pentru cei care nu curata dupa animale de companie

Stapanii animalelor de companie, care nu respecta normele de salubrizare si igienizare ale Capitalei, vor fi sanctionati cu amenzi incepand de la 1000 lei la 3000 lei pentru persoanele juridice si de la 200 lei la 1000 lei pentru persoanele fizice, informeaza Primaria Sectorului 6, prin Directia Generala de Politie Locala Sector 6.

Persoanele fizice si juridice au obligatia sa intretina curatenia si igiena in spatiile de locuit, spatiile de desfasurare a activitatii, curti, spatiul verde din jurul blocurilor.

In timpul plimbarilor pe domeniul public, posesorii animalelor de companie au obligatia:

– sa detina asupra lor materialele necesare (faras, matura) pentru curatarea locului – nerespectarea se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 500 lei.

– sa nu permita accesul animalelor de companie pe spatiile verzi din parcuri, gradini publice si cele aferente ansamblurilor de locuinte, in spatiile de joaca amenajate pentru copii, in magazine si piete de desfacere. Accesul cu animale de companie va fi permis numai in spatiile special amenajate. Nerespectarea constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 500 lei.

– mentinerii cainilor in lesa, iar cei din categoria celor agresivi vor purta, obligatoriu, si botnita. Nerespectarea se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 500 lei.

Persoanele care detin animale de companie in imobilele cu spatii comune trebuie sa asigure protectia si siguranta celorlalti locatari. Aceasta obligatie le revine si in timpul plimbarii animalelor. Cei care nu respecta aceasta prevedere vor fi sanctionati cu amenda de la 200 la 500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *