Ce masini electrice se gasesc pe piata din Romania

Ma?inile electrice au costuri de între?inere mai mici cu o treime fa?? de ma?inile conven?ionale
Ce masini electrice se gasesc pe piata din Romania
Ce masini electrice se gasesc pe piata din Romania

Masinile electrice promit sa domine soselele in viitor. Consuma extrem de putin si sunt prietenoase cu mediul. Iar statul roman stie acest lucru si vrea sa ii incurajeze pe soferi sa cumpere masini eco. Le ofera tichete de reduceri in valoare de 2.500 de euro, daca renunta la autoturismele diesel sau pe benzina. Exista o singura problema: masinile viitorului sunt cam scumpe.

Cea mai ieftina masina electrica de la noi este MIA, produsa de un consortiu german. Pretul de pornire: 18.000 de euro. Cam cat cel pe care l-am plati pentru o masina de familie obisnuita, cu dotari importante. Modelul dispune de patru locuri si are o autonomie reala de peste 100 de kilometri.

Un pic mai scumpa este utilitara Renault Kangoo ZE. Costa 18.600 de euro, dar in pret nu este inclusa bateria, pentru care se plateste o taxa lunara de 72 de euro.

Pe piata romaneasca gasim si modelul Citroen C Zero. E drept, pretul e piperat: peste 36.000 euro. Setul de baterii are o autonomie de 150 km si pot fi reincarcate, in opt ore, la o priza obisnuita. Viteza maxima a masinii este insa de 130 de kilometri la ora.

Cea mai scumpa masina electrica de pe piata romineasca este Opel Ampera. Costa cel putin 43.000 de euro. E drept, designul face toti banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *